Βασιλιάς Κάρολος | Τα πρώτα πλάνα για τα 75α γενέθλιά του

Στις 14 Νοεμβρίου ο μονάρχης συμπληρώνει 75 χρόνια εν ζωή και οι πρώτες εκδηλώσεις για αυτό το ορόσημο έρχονται στην επιφάνεια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα γενέθλια του βασιλιά Καρόλου πλησιάζουν και τα πρώτα πλάνα για τον μεγάλο εορτασμό αρχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Ο βασιλιάς γίνεται 75 ετών στις 14 Νοεμβρίου και το εκπαιδευτικό του ίδρυμα The Prince's Foundation ανακοίνωσε ότι θα σηματοδοτήσει το ορόσημο για τους συναδέλφους της γενιάς του που κλείνουν τα 75 φέτος με εορταστικές εκδηλώσεις στους κήπους Highgrove Gardens στο Gloucestershire της Αγγλίας και στο Dumfries House στο Cumnock της Σκωτίας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 13 Νοεμβρίου, παραμονή των γενεθλίων του.

Οι ηλεκτρονικές υποψηφιότητες για τα πάρτι άνοιξαν τη Δευτέρα, "με τους ανθρώπους να ενθαρρύνονται να προτείνουν άτομα που θα πρέπει να ανταμειφθούν για το καλό που κάνουν στις τοπικές τους κοινότητες ή που θα επωφεληθούν από τη συντροφικότητα που θα τους προσφέρει η συμμετοχή σε μια τέτοια εκδήλωση", αναφέρεται σε ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στον ιστότοπο του Highgrove Gardens. Οι οργανισμοί που γιορτάζουν την 75η επέτειό τους το 2023 μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση.

Με την υπογραφή του βασιλικού στυλ, οι εορτασμοί θα περιλαμβάνουν ζωντανή μουσική και απογευματινό τσάι, καθώς και την ευκαιρία για χορό και networking. 

Στην ανακοίνωση αποσαφηνίζεται ότι η διασκέδαση για τα γενέθλια εμπνεύστηκε από το πρόγραμμα υγείας και ευημερίας του Prince's Foundation, το οποίο διοργανώνει μηνιαίους χορούς τσαγιού στο Dumfries House για να φέρει κοντά όσους παλεύουν με τη μοναξιά και κοινωνική απομόνωση. Όσον αφορά το μέλλον, οι ειδικές εκδηλώσεις που είναι χρονικά προσαρμοσμένες στα γενέθλια του Καρόλου θα αναβαθμίσουν την αποστολή προς τιμήν της βασιλικής περίστασης.

"Θέλαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό με αφορμή τα 75α γενέθλια της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά. Καθώς μέρος του ρόλου του φιλανθρωπικού μας ιδρύματος είναι να υπηρετεί τις κοινότητές του, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ταιριαστό να προσκαλέσουμε έναν επιλεγμένο αριθμό ανθρώπων που επίσης κλείνουν φέτος τα 75 τους χρόνια στις όμορφες τοποθεσίες μας για ένα εορταστικό απόγευμα", δήλωσε εκπρόσωπος του Ιδρύματος του Πρίγκιπα στην Telegraph.

Διαβάστε Επίσης