Βασιλιάς Κάρολος | Το αγαπημένο του πρωινό είναι απλό και πολύ υγιεινό

Η κοινή τροφή στην οποία έχουν αδυναμία τόσο ο μονάρχης και η σύζυγός του, βασίλισσα Καμίλα όσο και ο γιος του, πρίγκιπας William.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δεδομένου ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει στη διάθεση του μία σημαντική ομάδα από διακεκριμένους σεφ, οι οποίοι έχουν βραβευτεί για τις γαστρονομικές τους δημιουργίες, είναι εύκολο να υποθέσει και να φανταστεί κανείς ότι το κεφάλαιο φαγητό στο παλάτι του Μπάκιγχαμ αποτελεί μία μικρή ιεροτελεστία τέχνης.

Όμως, ο νομάρχης κάνει και σε αυτόν τον τομέα την ανατροπή. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνή τύπου ο βασιλιάς Κάρολος έχει μία γνωστή λιτή προσέγγιση στο φαγητό του, προτιμώντας τα λαχανικά που καλλιεργούνται στο σπίτι, τα μικρά γεύματα και τα αυγά από τις κότες του στο Highgrove House. Κάτι, το οποίο αποκαλύπτεται από το πρώτο απλό – αλλά πολύ θρεπτικό – γεύμα της ημέρας. 

Τι τρώει ο βασιλιάς Κάρολος για πρωινό;

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, η βασίλισσα Καμίλα, διατηρούν τις δικές τους κότες στο οικογενειακό τους σπίτι στο Gloucestershire, το Highgrove House, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα φρέσκα αυγά βρίσκονται ψηλά στο μενού πρωινού του βασιλικού ζεύγους.

Είναι ένα πρωτεϊνούχο ξεκίνημα της ημέρας για τον βασιλιά. Στο βιβλίο της βασιλικής δημοσιογράφου Tina Brown "The Palace Papers", αποκαλύφθηκε επίσης η ιδιαίτερη αδυναμία του βασιλιά για ξηρούς καρπούς και σπόρους το πρωί.

Στο βιβλίο της, η συγγραφέας αναφέρεται σε μία φορά που ένας καλεσμένος επιθεωρούσε τον μπουφέ πρωινού στο Highgrove "όταν σήκωσε ένα ταπεράκι που πρόσφερε τον αγαπημένο από τον Κάρολο χυλό βρώμης και λιναρόσπορου".

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν η επίσημη σελίδα του Clarence House στο Instagram μοιράστηκε επίσης μια από τις αγαπημένες συνταγές του Καρόλου για δεκατιανό - αυγά με τυρί στο φούρνο - η οποία φαινόταν απολύτως νόστιμη.

Η αγάπη του βασιλιά Καρόλου για κάθε μορφής μαγειρεμένο αυγό είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, με τον πρίγκιπα William να παραχωρεί συχνά την τροφή αυτή στον αγαπημένο του πατέρα. 

Διαβάστε Επίσης