Βασίλισσα Ελισάβετ | Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο άνδρας που είχε αποπειραθεί να τη σκοτώσει

Ο εισβολέας έγινε ο πρώτος άνθρωπος που καταδικάστηκε για προδοσία στη Βρετανία εδώ και 40 χρόνια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο νεαρός Βρετανός που εισέβαλε στο κάστρο του Ουίνδσορ την ημέρα των Χριστουγέννων του 2021 με σκοπό να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης.

Την Πέμπτη, ο Jaswant Singh Chail καταδικάστηκε σε υβριδική ποινή εννέα ετών στο Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία. Ο 21χρονος άνδρας από το Σαουθάμπτον θα μοιράσει την ποινή του μεταξύ ψυχιατρικής μονάδας και φυλακής και στη συνέχεια θα παραμείνει υπό όρους για πέντε χρόνια μετά την αποφυλάκισή του.

"Ο Chail σχεδίαζε τις ενέργειές του για αρκετούς μήνες και μέχρι και λίγο πριν από τη σύλληψή του, η πρόθεσή του να προκαλέσει σοβαρή βλάβη ή να σκοτώσει τη βασίλισσα ήταν σαφής", ανέφερε στην ανακοίνωση ο διοικητής Dominic Murphy της Αντιτρομοκρατικής Διοίκησης της Met. "Ο επαγγελματισμός, η ικανότητα και η γενναιότητα που επέδειξαν οι αστυνομικοί καθώς αντιμετώπισαν έναν μασκοφόρο οπλισμένο με βαλλίστρα ήταν υποδειγματικός. Το γεγονός ότι κανείς δεν κινδύνεψε οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την κατάσταση. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να είχε καταλήξει με κάποιον να τραυματιστεί σοβαρά ή και χειρότερα".

"Μετά τη σύλληψη του Chail διεξήχθη μια εξαιρετικά ενδελεχής έρευνα και ο τεράστιος όγκος των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από τους ντετέκτιβ οδήγησε στην καταδίκη του για αυτά τα πολύ σοβαρά αδικήματα", συνέχισε. "Καθημερινά, οι αξιωματικοί της Διοίκησης Προστασίας Αξιωματικών και Κοινοβουλευτικών εκτελούν τα καθήκοντά τους με μεγάλη αφοσίωση και επαγγελματισμό, διατηρώντας τα άτομα και τις τοποθεσίες που προστατεύουν ασφαλή από ένα πλήθος πιθανών απειλών και κινδύνων".

Γύρω στις 8 π.μ. της 25ης Δεκεμβρίου 2021, ο Chail συνελήφθη στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ, όπου γιόρταζαν η βασίλισσα Ελισάβετ και μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων του σημερινού βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα. Ο εισβολέας φορούσε μεταλλική μάσκα, μαύρα ρούχα και έφερε μια γεμάτη βαλλίστρα. Πιστεύεται ότι εισήλθε στις εγκαταστάσεις σκαρφαλώνοντας τα τείχη που περιβάλλουν το αρχαίο κάστρο με μια σκάλα από σχοινί, είχε μεταδώσει το CNN.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, είπε στους αστυνομικούς: "Είμαι εδώ για να σκοτώσω τη βασίλισσα", πριν συλληφθεί. 

Διαβάστε Επίσης