Sophie του Εδιμβούργου | Ο διπλός σπουδαίος λόγος πίσω από το ταξίδι της στην Αιθιοπία

Όλες οι πληροφορίες για το ταξίδι της Δούκισσας του Εδιμβούργου στην Αφρική.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στην Αφρική βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Sophie. Η Δούκισσα του Εδιμβούργου, η οποία κρατά την προσωπική της ζωή και την καθημερινότητα της, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, άφησε για λίγο την μόνιμη κατοικία της και ταξίδεψε μέχρι την Αιθιοπία. Και ο λόγος είναι σπουδαίος.

Η 58χρονη Royal επισκέφθηκε την Κυριακή το Τίγκρεϊ της Αιθιοπίας για να υποστηρίξει έμπρακτα το έργο, το οποίο βοηθά τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων και πολέμων.

Μαζί με μια ομάδα της UNICEF, η Sophie καταφέρει να παρατηρήσει από πρώτο χέρι, τις εκτεταμένες επιπτώσεις της σεξουαλικής βίας που σχετίζεται με τις συγκρούσεις (CRSV), και της βίας λόγω φύλου.

"Η Δούκισσα υπερασπίζεται την Πρωτοβουλία για την Πρόληψη της Σεξουαλικής Βίας στις Συγκρούσεις (PSVI) και τους επιζώντες της CRSV, εδώ και πολλά χρόνια, και έχει ταξιδέψει ευρέως για να γίνει μάρτυρας των ιστοριών τους", ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε δελτίο Τύπου.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Sophie επισκέφθηκε επίσης τον καταυλισμό των εκτοπισμένων Sabacare στη βόρεια Αιθιοπία, ο οποίος φροντίζει περισσότερους από 16.000 εσωτερικά εκτοπισμένους - πολλοί από αυτούς γυναίκες και κορίτσια. Στο Κέντρο Μιας Στάσης (OSC) του νοσοκομείου Ayder για τις επιζήσασες της έμφυλης βίας, η Δούκισσα είδε το φάσμα των ιατρικών και συμβουλευτικών θεραπειών που έχουν βοηθήσει εκατοντάδες γυναίκες εν μέσω της ανθρωπιστικής κρίσης της χώρας.

Επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Ανάπτυξης Γυναικών, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που εξοπλίζει ευάλωτες γυναίκες, πολλές από τις οποίες έχουν επιζήσει σεξουαλικής βίας που σχετίζεται με συγκρούσεις, με δεξιότητες για να ζήσουν μια ανεξάρτητη ζωή με ασφαλή απασχόληση, ανέφερε το παλάτι στην ανακοίνωσή του.

Η Sophie, η οποία έχει αποκτήσει μία κόρη, την 18χρονη Lady Louise Windsor, και έναν γιο, τον 14χρονο James με τον σύζυγό της πρίγκιπα Edward συμμετείχε επίσης σε κάποιες από τις γυναίκες σε δραστηριότητες ειδικής ραπτικής και "επισκέφθηκε έναν φιλικό προς τα παιδιά χώρο στον καταυλισμό, όπου τα παιδιά έχουν ένα ασφαλές μέρος για να παίξουν, να μάθουν και να αναπτυχθούν", προστίθεται στην ανακοίνωση του παλατιού.

Πρόκειται για έναν βασικό σκοπό για τη Δούκισσα -η οποία έλαβε τον τίτλο της όταν ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε στον νεότερο αδελφό του Εδουάρδο τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου στα 59α γενέθλιά του τον Μάρτιο- και έναν από τους δύο λόγους για τους οποίους βρίσκεται στην Αφρική.

Ο δεύτερος σχετίζεται με την υγεία της όρασης. Ως παγκόσμια πρέσβειρα του Διεθνούς Οργανισμού για την Πρόληψη της Τύφλωσης (IAPB), η Sophie βρίσκεται στην Αιθιοπία για να γιορτάσει το έργο της διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης για την οφθαλμολογική περίθαλψη Orbis με στόχο την αντιμετώπιση της μολυσματικής και τυφλής οφθαλμικής νόσου του τραχώματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, αναμένεται να δει την υγεία των ματιών στην πράξη, συναντώντας ειδικούς, εργαζόμενους σε περιστατικά και κυβερνητικούς εκπροσώπους, και να περάσει χρόνο με ασθενείς των οποίων η όραση έχει αποκατασταθεί. Η Sophie θα επισκεφθεί επίσης ένα σχολείο όπου τα παιδιά μαθαίνουν πώς να προστατεύονται από το τράχωμα μέσω του πλυσίματος του προσώπου και των καλών πρακτικών υγιεινής. Η επίσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμιας Ημέρας Όρασης στις 12 Οκτωβρίου.