Πρίγκιπας William | Πήρε το όνομά του από τον συγγενή του που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 30 ετών

Ήταν το πρότυπο του Κάρολου και αποφάσισε να δώσει στον πρίγκιπα William το όνομά του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας William πήρε το όνομά του από το "διαχρονικό πρότυπο" του πατέρα του. Παρόλο που είναι διάδοχος του βρετανικού θρόνου φαίνεται πως η έμπνευση δεν ήρθε από τους βασιλιάδες με το ίδιο όνομα που προηγήθηκαν. Το William είναι προς τιμή ενός λιγότερου γνωστού μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που θαύμαζε ο Κάρολος. 

Ο Κάρολος αποφάσισε να τιμήσει το πρότυπό του

Σύμφωνα με την Daily Mail, το όνομα του πρίγκιπα της Ουαλίας "ήταν μια τιμή σε έναν ξάδερφο και φίλο, πρότυπο και ήρωα του βασιλιά Καρόλου που σκοτώθηκε σε ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα το 1972". 

Ο πρίγκιπας William του Gloucester ήταν ένας μεγαλύτερος ξάδερφος του τότε πρίγκιπα Καρόλο που πέθανε σε ηλικία 30 ετών χωρίς να έχει προλάβει να κάνει παιδιά ή να παντρευτεί. Ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται πως τον θαύμαζε τόσο που έδωσε το όνομά του στον πρωτότοκο γιο του το 1982.

Πρίγκιπας William | Πήρε το όνομά του από τον συγγενή του που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 30 ετών
Οι πρίγκιπες Richard και William του Gloucester

Ποιος ήταν ο πρίγκιπας William του  Gloucester 

Το όνομα όμως δεν είναι το μοναδικό κοινό που έχουν αφού προστίθεται σε αυτά η γοητευτική εξωτερική εμφάνιση, η φοίτηση στο Eton και το ενδιαφέρον για τα αθλήματα και τα αεροπλάνα. 

Ο πρίγκιπας William του Gloucester ήταν ο εγγονός του βασιλιά Γεώργιου Ε' και ξάδερφος της βασίλισσας Ελισάβετ. Όταν γεννήθηκε ήταν τέταρτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου ενώ όταν πέθανε ήταν στην 9η θέση. Είχε δραστήρια ζωή με πτήσεις αεροσκαφών, πεζοπορία στη Σαχάρα και βόλτα με αερόστατο. Επίσης έπασχε από πορφυρία, μία ασθένεια που οδήγησε τον Γεώργιο Γ' στο να τρελαθεί. 

Παρόλο που είχε άδεια πιλότου, ο William έριξε το Piper Cherokee του μπροστά σε 30.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια εναέριου αγώνα τον Αύγουστο του 1972 και έτσι πέθανε. 

Το δικό του όνομα το πήρε από έναν Σκωτσέζο θείο που δεν ανήκε στη βασιλική οικογένεια και ήταν ήρωας του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, τον Billy Scott. Ήταν ο μεγαλύτερος αδερφός της μητέρας του, πριγκίπισσας Alice, δούκισσας του Gloucester. 

Διαβάστε Επίσης