Ράνια της Ιορδανίας | Η γεννημένη από Παλαιστίνιους γονείς Βασίλισσα στέλνει ηχηρό μήνυμα για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Στην τελευταία της δημόσια συνέντευξη, η βασίλισσα Ράνια δεν διστάζει να πάρει δημόσια θέση για τον πόλεμο που έχει ήδη μετρήσει χιλιάδες απώλειες ανθρώπινης ζωής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας έδωσε μία σπαρακτική συνέντευξη για τον τον πόλεμο στο Ισραήλ, λέγοντας ότι η σύγκρουση δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου με την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, αλλά ότι "πρόκειται για μια ιστορία 75 ετών, μια ιστορία συντριπτικού θανάτου και εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού".

Η Βασίλισσα Ράνια, η οποία γεννήθηκε στο Κουβέιτ από Παλαιστίνιους γονείς, συνομίλησε με μία δημοσιογράφο του CNN από τα γραφεία της στο Amman. "Για πολλούς Παλαιστίνιους στην άλλη πλευρά του διαχωριστικού τείχους και του συρματοπλέγματος, ο πόλεμος δεν έφυγε ποτέ", ανέφερε αρχικά. 

Η βασίλισσα, η οποία έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά με τον σύζυγό της βασιλιά Abdullah II, δήλωσε: "Έχουμε δει Παλαιστίνιες μητέρες που αναγκάστηκαν να γράψουν τα ονόματα των παιδιών τους στα χέρια τους, επειδή οι πιθανότητες να βομβαρδιστούν μέχρι θανάτου -να μετατραπούν τα σώματά τους σε πτώματα- είναι τόσο μεγάλες. Θέλω απλώς να υπενθυμίσω στον κόσμο ότι οι Παλαιστίνιες μητέρες αγαπούν τα παιδιά τους εξίσου πολύ με οποιαδήποτε άλλη μητέρα στον κόσμο. Και το να πρέπει να περάσουν αυτό, είναι απλά απίστευτο".

Η 53χρονη Ράνια εξήγησε ότι ο λαός της Ιορδανίας είναι ενωμένος σε "θλίψη, πόνο και σοκ" ως απάντηση στις συγκλονιστικές απώλειες μεταξύ των αμάχων και ότι η χώρα της καταδικάζει τη δολοφονία οποιουδήποτε αμάχου. 

"6.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, 2.400 παιδιά - πώς είναι αυτό αυτοάμυνα;" είπε. "Βλέπουμε σφαγές σε μαζική κλίμακα με τη χρήση όπλων ακριβείας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είδαμε τον αδιάκριτο βομβαρδισμό της Γάζας: ολόκληρες οικογένειες αφανίστηκαν, κατοικημένες γειτονιές ισοπεδώθηκαν, νοσοκομεία, σχολεία, εκκλησίες, τζαμιά, ιατρικό προσωπικό, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στον ΟΗΕ - πώς είναι αυτό αυτοάμυνα; 

Υποστηρίζοντας σθεναρά ότι η στρατιωτική εμπλοκή δεν είναι η λύση και ζητώντας μια ελεύθερη Παλαιστίνη, είπε: "Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει λύση παρά μόνο γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς αυτό: ένα ελεύθερο, κυρίαρχο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος που θα ζει δίπλα-δίπλα σε ειρήνη και ασφάλεια με το κράτος του Ισραήλ. Το πλαίσιο μιας πυρηνικά εξοπλισμένης περιφερειακής υπερδύναμης που κατέχει, καταπιέζει και διαπράττει καθημερινά τεκμηριωμένα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων λείπει από την αφήγηση", ανέφερε στο τέλος της συνέντευξής της.

Διαβάστε Επίσης