Καμίλα | Ο σημαντικός λόγος που δεν φόρεσε τιάρα στην εμφάνισή της στην Κένυα

Μπορεί αρκετοί να περίμεναν να δουν τη σύζυγό του βασιλιά Καρόλου να φορά μία από τις εντυπωσιακές τιάρες που διαθέτει, όμως, η Καμίλα δεν προχώρησε στην κίνηση αυτή.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Επίσημο ταξίδι στην Κένυα πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα. Ανάμεσα στις εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποίησε η βασίλισσα υπήρξε κάτι το οποίο απουσίαζε – χωρίς να περάσει απαρατήρητο από τους Royal θαυμαστές και παρατηρητές. Την τιάρα της.

Καμίλα | Ο σημαντικός λόγος που δεν φόρεσε τιάρα στην εμφάνισή της στην Κένυα

Όσον αφορά το ταξίδι, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι το βασιλικό ζεύγος θα "αναγνωρίσει τις πιο οδυνηρές πτυχές της κοινής ιστορίας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κένυας" κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Στην ομιλία του στο διπλωματικό δείπνο, ο βασιλιάς μίλησε για να εκφράσει "τη μεγαλύτερη θλίψη και τη βαθύτατη λύπη" γύρω από τα "λάθη του παρελθόντος", αλλά δεν ζήτησε άμεσα συγγνώμη εκ μέρους του στέμματος, όπως απαίτησαν ορισμένοι διαδηλωτές και ιστορικοί κατά την έναρξη του ταξιδιού.

Καμίλα

Για την εμφάνιση της, η βασίλισσα Καμίλα εμπιστεύτηκε τη σχεδιάστρια Anna Valentine έλαμπε σε μία παλ δημιουργία αρμονικού μπλε χρώματος. Η επιλογή να μην φορέσει τιάρα τυχαία δεν ήταν. Αφήνοντας την τιάρα της στο σπίτι της, η βασίλισσα απέκλεισε ένα πιθανό σούσουρο γύρω από το αξεσουάρ με ένα οπτικό σύμβολο της μοναρχίας σε μια χώρα που βρισκόταν παλαιότερα υπό βρετανική κυριαρχία και σημαδεύτηκε από την Έκτακτη Ανάγκη ή την εξέγερση των Μάου Μάου, η οποία αντιμετωπίστηκε με μια βίαιη και βάναυση καταστολή υπό βρετανική ηγεσία τη δεκαετία του 1950

Η κρατική επίσκεψη σηματοδοτεί το πρώτο ταξίδι του βασιλιά και της βασίλισσας σε χώρα της Κοινοπολιτείας μετά την ενθρόνισή του μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022, που διοργανώθηκε κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Κένυας Dr. William Ruto. Η τετραήμερη παραμονή είναι επίσης χρονικά προσαρμοσμένη στην 60ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Κένυας, η οποία γιορτάζεται επίσημα στις 12 Δεκεμβρίου. 

Διαβάστε Επίσης