Δυσάρεστα νέα για τον βασιλιά Κάρολο

Η δύσκολη απώλεια που καλείται να διαχειριστεί ο μονάρχης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί το ταξίδι του στην Κένυα με τη σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα, να σημείωσε μεγάλη επιτυχία για τις επίσημες εμφανίσεις της βασιλικής οικογένειας, όμως λίγο πριν από την επιστροφή του στο Παλάτι, ο βασιλιάς Κάρολος εκλήθη να αντιμετωπίσει μία συναισθηματική απώλεια.

Ειδικότερα, ο πρώτος ξάδερφός του, ο Albemarle Bowes-Lyon, έφυγε από τη ζωή στις 30 Οκτωβρίου, με την εφημερίδα Dundee Courier να επιβεβαιώνει την είδηση.

Εκτός από ξάδελφος του βασιλιά, ο Albemarle ήταν επίσης ανιψιός της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία πέθανε το 2002. Ο Albemarle πέθανε σε ηλικία 83 ετών και ήταν αδελφός του Fergus Bowes-Lyon, του κόμη του Strathmore και των Mary και Patricia. Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε ότι η "ιδιωτική κηδεία" του Albemarle θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, η οποία θα είναι μια "γιορτή" της ζωής του.

Ο Albemarle είχε στενές σχέσεις με μέλη της βασιλικής οικογένειας και είχε προσκληθεί τόσο στη στέψη της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ Β' όσο και στην κηδεία της. Ωστόσο, δεν περιλαμβανόταν στη λίστα των προσκεκλημένων για τη στέψη του βασιλιά. Η είδηση του θανάτου του Albemarle ήρθε την ημέρα που ο βασιλιάς και η βασίλισσα Καμίλα κατευθύνθηκαν στην Κένυα για τη βασιλική τους περιοδεία. Το ζευγάρι πέταξε με το αεροσκάφος RAF Voyager, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται από ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου και εργαζόμενους βασιλείς. 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, το ζευγάρι συναντήθηκε με μέλη της κυβέρνησης της Κένυας, προσωπικό του ΟΗΕ, θρησκευτικούς ηγέτες και νέους. Ο Κάρολος και η Καμίλα παρακολούθησαν επίσης Κενυάτες πεζοναύτες, εκπαιδευμένους από τους Βασιλικούς Πεζοναύτες, να οργανώνουν μια εικονική μυστική απόβαση στην παραλία κατά την επίσκεψή τους στη ναυτική βάση Mtongwe στη Μομπάσα. 

Διαβάστε Επίσης