Βασίλισσα Letizia | Η ιστορική τιάρα που φόρεσε σε δείπνο στη Δανία

Η βασίλισσα Letizia συνόδευσε τον βασιλιά Felipe σε επίσημο ταξίδι ανήμερα της ξεχωριστής επετείου τους.

Η βασίλισσα Letizia εντυπωσίασε με την εμφάνισή της σε επίσημο δείπνο στη Δανία όπου συνόδευσε τον σύζυγό της, βασιλιά FelipeΗ 51χρονη βασίλισσα της Ισπανίας επέλεξε μια μπλε δημιουργία με την υπογραφή Felipe Varela και την τιάρα Feur de Lys. 

Βασίλισσα Letizia | Η ιστορική τιάρα που φόρεσε σε δείπνο στη Δανία

Η ιστορία της τιάρας που επέλεξε η βασίλισσα Letizia

Η συγκεκριμένη τιάρα είναι ένα από τα πολλά δώρα του βασιλιά Alfonso στη Βρετανίδα σύζυγό του πριγκίπισσα Victoria Eugenie του Battenberg -αργότερα βασίλισσα Ena- για να γιορτάσουν τον γάμο τους το 1906. Είναι ένα σχέδιο του διάσημου ισπανικού οίκου κοσμημάτων Ansorena που γεννήθηκε το 1860.

Η τιάρα απαρτίζεται από τρία οικόσημα fleur-de-lys και είναι γεμάτη με μεγάλα στρογγυλά διαμάντια που συνδέονται κυκλικά με πλατίνα. Το κυριότερο μέρος της τιάρας είναι ένα εραλδικό φορτίο σε σχήμα κρίνου, το σύμβολου του Οίκου του Borbon που είναι η ισπανική βασιλική δυναστεία. 

Η βασίλισσα Ena φορούσε την τιάρα σε πολλές από τις δημόσιες εμφανίσεις της κατά τη διάρκεια των 25 ετών που ήταν στον θρόνο. Όταν η βασιλική οικογένεια της Ισπανία εξορίστηκε η ίδια μπόρεσε να κρατήσει τη μοναδική συλλογή κοσμημάτων της. Συνέχισε να φορά την τιάρα Fleur-de-lys μέχρι και τα τελευταία χρονια της ζωής της. 

Την είχε φορέσει και στο Παλάτι της Αθήνας κατά τη γαμήλια δεξίωση του εγγονού της πρίγκιπα Χουάν Κάρλος με την πριγκίπισσα Σοφία το 1962. Η τιάρα στη συνέχεια πέρασε στις επόμενες γενιές γυναικών της οικογένειας. 

Η Σοφία της Ισπανίας έκανε το ντεμπούτο της με την τιάρα σε επίσημη επίσκεψη της Σουηδικής βασιλικής οικογένειας στην Ισπανία το 1983. Έκτοτε την είχε φορέσει σε αρκετές επίσημες εκδηλώσεις και πέρασε στα χέρια της Letizia όταν ανέβηκε στον θρόνο ο Felipe. 

Η πρώτη φορά που η Letizia φόρεσε την τιάρα 

Βασίλισσα Letizia

Η βασίλισσα Letizia φόρεσε για πρώτη φορά την τιάρα το 2017 στην επίσημη επίσκεψη της Αργεντινής στην Ισπανία και στη συνέχεια στο Buckingham σε επίσημη επίσκεψη της Ισπανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Διαβάστε Επίσης