Πρίγκιπας Christian | Το βασιλικό ορόσημο που σημείωσε στο πλευρό των γονιών του

Ο γιος του πρίγκιπα Frederik και της πριγκίπισσας Mary σε μία σημαντική στιγμή για την μακρά βασιλική του πορεία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο γιος του πρίγκιπα Frederik και της πριγκίπισσας Mary, ο πρίγκιπας Christian, μόλις σφράγισε με την παρουσία ένα νέο σημαντικό ορόσημο στην μακρά πορεία προς τον θρόνο της Δανίας. 

Ο 18χρονος Royal πραγματοποίησε μία σπουδαία επίσημη δήλωση, σύμφωνα με την οποία ορκίζεται ότι θα τηρεί το Σύνταγμα κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Κράτους. Το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι το όργανο της κρατικής κυβέρνησης στο οποίο εξετάζονται όλοι οι νόμοι και τα σημαντικά κυβερνητικά μέτρα.

Φορώντας ένα ναυτικό κοστούμι και μια πατρόν γραβάτα με μοτίβο, τη μεγάλη στιγμή του Christian παρακολούθησαν από κοντά ο πατέρας του, ο πρίγκιπας διάδοχος Frederik και η γιαγιά του, η βασίλισσα Margrethe. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ο πρίγκιπας Christian μπορεί να ενεργεί ως αντιβασιλέας εάν η βασίλισσα Margrethe είναι άρρωστη ή βρίσκεται εκτός χώρας.

Η δήλωση σηματοδότησε επίσης την πρώτη φορά που τρεις γενιές ήταν ταυτόχρονα παρούσες στο Συμβούλιο του Κράτους. Η 83χρονη βασίλισσα Margrethe βασιλεύει για πάνω από 51 χρόνια, ενώ ο 55χρονος πρίγκιπας Frederik είναι ο διάδοχός της. Η πριγκίπισσα Mary διορίστηκε στο Συμβούλιο του Κράτους της Δανίας το 2019 και απεικονίζεται μαζί με τον σύζυγό της και την πεθερά της μετά την υπογραφή της δήλωσης.

Ο πρίγκιπας Christian γιόρτασε τα 18α γενέθλιά του στις 15 Οκτωβρίου, με τη βασίλισσα Margrethe να παραθέτει στον εγγονό της ένα πλούσιο επίσημο δείπνο στο παλάτι Christiansborg. Τόσο η βασίλισσα όσο και ο Christian εκφώνησαν ομιλίες στο πάρτι, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση του Δανού ροκ σταρ Benjamin Hav και του συγκροτήματός του, The Family

Διαβάστε Επίσης