Πριγκίπισσα Diana | Το iconic σύνολό της που πωλήθηκε για 1,1 εκατομμύρια δολάρια

Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει αποκαλυφθεί αλλά σίγουρα είναι θαυμαστής της Diana.

Η πριγκίπισσα Diana μας έχει χαρίσει πολλές εμβληματικές στιλιστικές στιγμές. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε ένα αγαπημένο μας look από αυτά που έχει επιλέξει στις δημόσιες εμφανίσεις της. Ένα όμως από αυτά μόλις έκανε ένα τεράστιο ρεκόρ.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο οίκος δημοπρασιών Julien ανακοίνωσε ότι το βραδινό σύνολο Jacques Azagury της πριγκίπισσας Diana πωλήθηκε για 1.148.080 εκατομμύρια δολάρια. 

Πριγκίπισσα Diana | Το iconic σύνολό της που πωλήθηκε για 1,1 εκατομμύρια δολάρια

Πού είχε φορέσει Diana το iconic σύνολο

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε φορέσει το συγκεκριμένο σύνολο σε δύο περιστάσεις. Η πρώτη ήταν το 1985 σε ένα ταξίδι της στη Φλωρεντία και η δεύτερη, έναν χρόνο αργότερα, όταν παρακολούθησε την Vancouver Symphony Orchestra στον Καναδά. 

Το εμβληματικό σύνολο αποτελείται από μία μοβ τούλινη φούστα κι ένα μαύρο κεντημένο κορμάκι. Ο αγοραστής πήρε μαζί με το σύνολο κι ένα σχέδιο του φορέματος από τον Μαροκινοβρετανό σχεδιαστή Azagury. Η τιμή πώλησης, σύμφωνα με το People, είναι 11 φορές πιο πάνω από την εκτιμώμενη που ήταν τα 100.000 δολάρια. 

Πριγκίπισσα Diana

Ποιο ήταν το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης

Σύμφωνα με τον οίκο Julien: "Το φόρεμα με τους γεμάτους ώμους περιλαμβάνει ένα μαύρο βελούδινο κορμάκι κεντημένο με αστέρια με λαμπερά νήματα φτιαγμένα από ύφασμα Jakob Schlaepher με δύο επιπέδων οργάντζα στη φούστα με μία κορδέλα και φιόγκο. Η φούστα μπαλαρίνας ήταν ο τέλειος συμβολισμός για την αγάπη της Diana για το χορό καθώς ήταν η προστάτιδα του The English National Ballet". 

Το People σημειώνει ότι η νέα πώληση "εκθρονίζει" το προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία με το πιο ακριβό σύνολο που είχε φορέσει η πριγκίπισσα Diana. Μέσα στη χρονιά μια μοβ φούστα του σχεδιαστή Victor Edelstein πωλήθηκε για 604.800 δολάρια. 

Στην ίδια δημοπρασία με το μοβ και μαύρο φόρεμα πωλήθηκε και η ροζ μεταξωτή μπλούζα της  -την οποία φορούσε στο πορτρέτο των αρραβώνων της με τον Κάρολο- για 381.000 δολάρια. 

Διαβάστε Επίσης