Πριγκίπισσα Mary της Δανίας | Ο πρώτος απολογισμός για την ιδιαίτερη χρονιά που φτάνει στο τέλος της

Τι αναφέρει η σύζυγος του πρίγκιπα Frederik στο μήνυμά της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το τέλος κάθε χρονιάς είναι η καλύτερη εποχή για μία σύντομη ανασκόπηση. Σε όσα έγιναν, μας επηρέασαν, ζήσαμε, μας άλλαξαν, μας έκαναν καλύτερους μέσα από ένα αλλιώτικο μονοπάτι.  Και η πριγκίπισσα Mary της Δανίας το γνωρίζει πολύ καλά.

Η πολυσυζητημένη – όχι για τους λόγους που θα ήθελε – πριγκίπισσα μοιράστηκε ένα ειλικρινές μήνυμα σε έναν εγκάρδιο απολογισμό, λέγοντας: "Η μετάβαση στο νέο έτος είναι πάντα μια ευκαιρία να σταματήσουμε και να εκτιμήσουμε όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του έτους".

Η μητέρα τεσσάρων παιδιών έγραψε μια ανάρτηση για το Mary Fonden - το ίδρυμα που ίδρυσε το 2007 για να βελτιώσει τη ζωή των ευάλωτων γυναικών και παιδιών.

"Ο χρόνος είναι ένα περίεργο πράγμα", έγραψε η Mary. "Όσα περισσότερα χρόνια έχεις ζήσει, τόσο πιο γρήγορα φαίνεται να περνάει ο επόμενος χρόνος. Ταυτόχρονα, συνειδητοποιείς όλο και περισσότερο πόσο πολύτιμη είναι η κάθε στιγμή -και κάθε έτος-".

Η Πριγκίπισσα της Δανίας μοιράστηκε ορισμένα σημαντικά γεγονότα για το ίδρυμά της, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης του προγράμματος Lift στις αρχές του έτους, το οποίο έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της μοναξιάς μεταξύ των νέων. Μια άλλη νέα πρωτοβουλία ήταν το Sammen Uden Vold (Μαζί χωρίς βία), το οποίο στοχεύει στην ανίχνευση της ενδοοικογενειακής βίας σε οικογένειες με μικρά παιδιά και στην προσφορά βοήθειας.

"Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών. Στο Ίδρυμα Μαρία, σύντομα θα κλείσουμε το 2023 και θα πάμε σε χριστουγεννιάτικες διακοπές με ευγνωμοσύνη για όλα όσα μπορούμε να κάνουμε εμείς οι άνθρωποι όταν τα κάνουμε μαζί. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αν θέλουμε να πετύχουμε.

Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την επαγγελματική ζωή και για όσους από εμάς εργάζονται για την καταπολέμηση της κοινωνικής απομόνωσης. Ισχύει για όλους μας. Οι άνθρωποι χρειάζονται τους άλλους ανθρώπους. Με τις θερμότερες ευχές για καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο νέο έτος".

Διαβάστε Επίσης