Βασιλιάς Κάρολος | Έσπασε το πρωτόκολλο κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης ομιλίας του

Η κίνηση που πραγματοποίησε ο μονάρχης δεν είχε ξαναγίνει στην ιστορία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι η εποχή που το πνεύμα ηρεμεί και η διάθεση κατευνάζεται, όμως, ο Βασιλιάς Κάρολος – μπορεί και άθελά του – έσπασε για ακόμη μία φορά το βασιλικό πρωτόκολλο. Και όλα αυτά μέσα από την κλασική χριστουγεννιάτικη ομιλία του.

Η ετήσια ομιλία του βασιλιά, η οποία μεταδόθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων σε κάθε σημείο της Αγγλίας, αποτελεί παράδοση τόσο για τον βασιλέα όσο και για τις οικογένειες της χώρας από τη δεκαετία του 1930.

Και τη Δευτέρα, η παράδοση αυτή είδε μία νέα τροπή, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος στάθηκε για πρώτη φορά δίπλα σε ένα φυσικό δέντρο, σηματοδοτώντας τις συνεχείς περιβαλλοντικές του προσπάθειες και ανησυχίες για το σπίτι όλων μας, τον πλανήτη Γη. Το δέντρο, σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, είναι διακοσμημένο με "φυσικά και βιώσιμα στολίδια", με μερικά από τα σημαντικότερα σημεία να περιλαμβάνουν χειροποίητο ξύλο, κουκουνάρια, καφέ γυαλί, αποξηραμένα πορτοκάλια και χαρτί.

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη ομιλία του βασιλιά Καρόλου πραγματοποιήθηκε πέρυσι, μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ.

Σε αυτήν, ο βασιλικός θυμήθηκε την απώλεια της μητέρας του, μίλησε για τη "δια βίου επιθυμία" του να επισκεφθεί τη Βηθλεέμ και αναφέρθηκε ακόμη και στον γιο του, πρίγκιπα William, και τη νύφη του, Kate Middleton. Στη χριστουγεννιάτικη εκπομπή της Δευτέρας, η οποία είναι παραγωγή του ITN και ηχογραφήθηκε στο Centre Room του παλατιού του Μπάκιγχαμ, θα δούμε επίσης μια ματιά σε ένα μπολ ποτ-πουρί με επίχρυσο μεταλλικό κάλυμμα, το οποίο "είναι σχεδόν βέβαιο ότι απέκτησε ο Γεώργιος Δ'", σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πριν η ομιλία μεταδοθεί στις τηλεοράσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι μόνο, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα εθεάθησαν στο Sandringham του Norfolk την παραμονή των Χριστουγέννων. Οι δύο τους παρακολούθησαν μια πρωινή λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής για να σηματοδοτήσουν την επίσημη κορύφωση των εορτασμών. 

Διαβάστε Επίσης