Πρίγκιπας Joachim | Τι έκανε όταν η μητέρα του, βασίλισσα Μαργαρίτα ανακοίνωνε την παραίτησή της

Ο πρίγκιπας Joachim είναι ο μικρότερος αδερφός του Frederik που θα διαδεχτεί τη μητέρα του στον θρόνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Μαργαρίτα εξέπληξε τον λαό της Δανίας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο με την ανακοίνωση της παραίτησής της στην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη ομιλία της. Νέος βασιλιάς της Δανίας θα γίνει ο πρωτότοκος γιος της, Frederik και η μητέρα του ελπίζει ότι θα αντιμετωπιστεί με την ίδια εμπιστοσύνη και αφοσίωση που γνώρισε και η ίδια. Την επόμενη μέρα, η βασιλική οικογένεια της Δανίας παρευρέθηκε σύσσωμη στο επίσημο πρωτοχρονιάτικο δείπνο. Σε αυτό έδωσε το παρών και ο πρίγκιπας Joachim με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Marie. 

Η δανέζικη εφημερίδα Billed Baldet ανέφερε ότι ο 54χρονος πρίγκιπας έκανε διακοπές στη Δανία μαζί με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Marie όταν η μητέρα του ανακοίνωνε την παραίτησή της. Το ζευγάρι μένει πλέον μόνιμα στην Washington μαζί με τα τέσσερα παιδιά του: Nikolai, Felix, Henrik και Athena

Επέστρεψαν στην Κοπεγχάγη για τις διακοπές των Χριστουγέννων και ο πρίγκιπας Joachim απαθανατίστηκε σε ένα πάρτι κοντά στο παλάτι Amalienborg όταν η βασίλισσα Μαργαρίτα έκανε την πολυσυζητημένη ανακοίνωση. Ήταν μαζί με έναν παλιό φίλο από το σχολείο, τον Oscar Davidsen Siesbye και τη σύζυγό του Britt. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Joachim έφυγε από το πάρτι αργά και χωρίς να σχολιάσει την ομιλία της μητέρας του. Μετά την ιστορική ανακοίνωση της βασίλισσας Μαργαρίτας φαίνεται πως ο μικρότερος αδερφός του Frederik και η σύζυγός του επανήλθαν στο προσκήνιο. 

Διαβάστε Επίσης