Βασιλιάς Κάρολος | Θα αφαιρέσει τα βασιλικά προνόμια από τον πρίγκιπα Andrew μετά την εμπλοκή του στη λίστα Epstein;

Η αναφορά του μικρότερου αδερφού του βασιλιά Καρόλου στη νέα λίστα Epstein προκαλεί πονοκέφαλο στο Παλάτι - Πώς είχε διαχειριστεί το θέμα πριν από δύο χρόνια η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η αναφορά – όχι μόνο μία φορά – του ονόματος του πρίγκιπα Andrew στα δικαστικά έγγραφα που διέρρευσαν τα ξημερώματα της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου σχετικά με το πολύκροτο σκάνδαλο Epstein είναι κάτι που δεν μπορεί να αφήσει ανενόχλητο το Παλάτι. Ένα Παλάτι με ξεκάθαρη βρετανική ιδιοσυγκρασία και γνωστή αδυναμία – σε επίπεδο λατρείας – στους τύπους. Ούτε και τον αδερφό του βασιλιά Κάρολο. 

Δεν είναι λίγα τα ρεπορτάζ – αυξανόμενα σε αριθμό όσο οι ώρες περνούν – που θέτουν στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο ο νέος βασιλιάς να αφαιρέσει από τον πρίγκιπα Andrew τον βασιλικό του τίτλο και τα προνόμια της θέσης του. Μπορεί, όμως; Η απάντηση είναι αρνητική, καθώς αυτή η δυνατότητα δεν ανήκει στις εξουσία του μονάρχη.

Η πληθώρα των εγγράφων που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα σχετικά με το σκάνδαλο Epstein συνδέεται με μια αγωγή που κατέθεσε το 2015 η Virginia Giuffre εναντίον του Epstein, ο οποίος αυτοκτόνησε ενώ περίμενε να δικαστεί σε ομοσπονδιακή δίκη για κατηγορίες οργάνωσης και σεξουαλικής εμπορίας ανήλικων γυναικών. Στις καταθέσεις, η Johanna Sjoberg ισχυρίστηκε ότι ο πρίγκιπας Andrew έβαλε το χέρι του στο στήθος της, ενώ πόζαρε για μια ομαδική φωτογραφία με την Giuffre, τον Epstein, την Ghislaine Maxwell και μια μαριονέτα που έφερε το ομοίωμα του Andrew.

Ο 63χρονος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ παραδέχτηκε στο παρελθόν ότι γνώριζε τον Epstein, αλλά αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε απρεπή πράξη. Ήταν το 2019, όταν πρίγκιπας Andrew παραχώρησε συνέντευξη στο BBC, στην οποία ανέφερε ότι "δεν θυμάται να συνάντησε ποτέ" την Giuffre, η οποία ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα τρεις φορές μεταξύ 1999 και 2002 στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και σε ένα ιδιωτικό νησί της Καραϊβικής που ανήκε στον Epstein, όταν η ίδια ήταν 17 ετών.

Μετά την αστική αγωγή σεξουαλικής επίθεσης που κατέθεσε η Giuffre, η βασίλισσα Ελισάβετ αφαίρεσε από τον πρίγκιπα Andrew τους στρατιωτικούς τίτλους και τις πατρωνίες του το 2022. Η απόφαση να αφαιρέσει από τον γιο της τους τίτλους και τις ιδιότητές του "συζητήθηκε ευρέως" στις ανώτερες τάξεις της βασιλικής οικογένειας με τον πρίγκιπα – τότε - Κάρολο και τον πρίγκιπα William να συγκαταλέγονται στους άμεσους συνομιλητές.

Διαβάστε Επίσης