Πρίγκιπας Andrew | Η νέα λίστα για το σκάνδαλο Epstein φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη σκοτεινότερη στιγμή του βίου του

Η φημολογούμενη εμπλοκή του συζύγου της Sarah Ferguson στο σεξουαλικό σκάνδαλο του Jeffrey Epstein αποτελεί μία από τις μαύρες σελίδες της προσωπικής του ιστορίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ήταν ξημερώματα Πέμπτης 4 Ιανουαρίου – ώρα Ελλάδος – όταν δημοσιεύτηκαν ορισμένα επίσημα δικαστικά έγγραφα από την πολύκροτη υπόθεση Epstein. Χρειάστηκαν να περάσουν απλά μερικά λεπτά, μέχρι η λίστα με τους διάσημους φίλους του νεκρού αυτή τη στιγμή κατηγορούμενου να εξαφανιστεί από την ιστοσελίδα, όχι όμως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα έγιναν πριν από μόλις μερικές ώρες.

Στα μέχρι πρότινος απόρρητα έγγραφα, τα οποία αποτελούνται από 943 σελίδες, αναφέρονται 180 ονόματα, με εκείνα των Donald Trump, Bill Clinton, Michael Jackson, πρίγκιπα Andrew να συναντώνται συχνά. 

Ο Δούκας του York αναφέρεται ουκ ολίγες φορές σε δικαστικά έγγραφα των ΗΠΑ που αποκαλύφθηκαν σχετικά με άτομα που συνδέονται με τον ένοχο για παιδοφιλία, χρηματοδότη Jeffrey Epstein.

Τα δικαστικά έγγραφα περιλαμβάνουν λεπτομερή κατάθεση από μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι ο πρίγκιπας Andrew ασέλγησε πάνω της στο σπίτι του Epstein στη Νέα Υόρκη. Η δημοσίευση των εγγράφων αναζωπυρώνει και πάλι άβολα ερωτήματα σχετικά με τη σχέση του πρίγκιπα Andrew με τον Epstein και τον κύκλο του.

Τα δικαστικά έγγραφα περιλαμβάνουν τη μαρτυρία της Johanna Sjoberg, η οποία περιγράφει τη συνάντηση του πρίγκιπα Andrew στο σπίτι του Epstein στη Νέα Υόρκη το 2001, μαζί με τη συνεργάτιδα του Epstein, Ghislaine Maxwell και τη Virginia Giuffre, η οποία προχώρησε στην υποβολή και διευθέτηση αστικής αγωγής για σεξουαλική επίθεση από τον σύζυγό της Sarah Ferguson. Η κατάθεση της κ. Sjoberg, η οποία είχε ήδη αποκαλυφθεί εν μέρει, περιγράφει μια συνάντηση κατά την οποία ισχυρίζεται ότι ο πρίγκιπας Andrew άγγιξε το στήθος της. Τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα μεταφέρουν επίσης τους ισχυρισμούς της κας Giuffre ότι την είχαν καθοδηγήσει να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Andrew - ισχυρισμοί που αρνήθηκε η πλευρά της Maxwell.

Υπενθυμίζεται ότι πρίγκιπας Andrew έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στο σεξουαλικό σκάνδαλο Epstein, ενώ το 2022 οδηγήθηκε σε μεταγενέστερο διακανονισμό του με την Giuffre, όπως υποστηρίζει το BCC. Στον εν λόγω διακανονισμό, ο πρίγκιπας Andrew είχε δηλώσει ότι "λυπάται για τη σχέση του με τον Epstein και επαινεί τη γενναιότητα της κας Giuffre και άλλων επιζώντων που υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους και τους άλλους".

Διαβάστε Επίσης