Βασίλισσα Μαργαρίτα | Το τελετουργικό για την ημέρα της επίσημης παραίτησής της

Τη βασίλισσα Μαργαρίτα θα διαδεχθεί στον θρόνο ο γιος της, Frederik.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Μαργαρίτα θα παραιτηθεί και επίσημα από τον θρόνο της Δανίας την Κυριακή 14 Ιανουαρίου. Θα την διαδεχθεί την ίδια μέρα ο γιος της, Frederik. 

Δεν θα γίνει κάποια επίσημη τελετή στέψης για τον νέο μονάρχη. Η τελευταία που πραγματοποιήθηκε στη Δανία ήταν το 1840 για τον βασιλιά Christian VIII. Η άνοδος του Frederik στον θρόνο θα ανακοινωθεί από το παλάτι Christiansborg στην Κοπεγχάγη. Θα υπάρχει μάλιστα συγκεκριμένο τελετουργικό για την ιστορική ημέρα. 

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η βασίλισσα Μαργαρίτα 

Στις 2 (τοπική ώρα), η βασίλισσα Μαργαρίτα θα παραιτηθεί επίσημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Θα είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός θα συμβεί μέσα σε 900 χρόνια. 

Στις 3, ο Frederik θα ανακηρυχθεί βασιλιάς από το μπαλκόνι του παλατιού Christiansborg. Η σύζυγός του, Mary θα γίνει βασίλισσα ενώ ο πρωτότοκος γιος τους, θα πάρει τον τίτλο διάδοχος πρίγκιπας Christian της Δανίας. 

Στις 5, θα γίνει η μεταφορά των βασιλικών λαβάρων από το παλάτι Christian IX στο Frederik VIII στο Amalienborg όπου θα μετακομίσουν ο Frederik και η Mary. 

Διαβάστε Επίσης