Σοφία της Ισπανίας | Το ταξίδι στην Ελλάδα για το μνημόσυνο του αδερφού της

Η Σοφία της Ισπανίας επανενώθηκε με την οικογένειά της στην Αθήνα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος άφησε την τελευταία του πνοή. Το μεσημέρι της Τετάρτης η στενή του οικογένεια έκανε μνημόσυνο στο Τατόι από το οποίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αδερφές του, Σοφία της Ισπανίας και Ειρήνη.

Σοφία της Ισπανίας | Το ταξίδι στην Ελλάδα για το μνημόσυνο του αδερφού της

Σοφία της Ισπανίας

Οι δύο αδερφές ταξίδεψαν από τη Μαδρίτη όπου ζουν μαζί στην Αθήνα για να επανενωθούν με την οικογένειά τους. Στο ετήσιο μνημόσυνο ήταν όλα τα παιδιά του τέως βασιλιά της Ελλάδας αλλά χωρίς τα παιδιά τους. 

Η απουσία της Marie Chantal από το μνημόσυνο

Ο Παύλος δεν συνοδευόταν αυτή τη φορά από τη σύζυγό του, Marie Chantal. Η σχεδιάστρια παρέμεινε στη Νέα Υόρκη μαζί με τα παιδιά τους. 

Στην Αθήνα ταξίδεψαν όμως τα αδέρφια του Αλεξία, Θεοδώρα και Φίλιππος που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Nina Flohr. Τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας δεν άφησαν από τα μάτια τους τη μητέρα τους, Άννα Μαρία. 

Άννα Μαρία, Αλεξία, Παύλος
Θοεδώρα και Φίλιππος
Nina Flohr και Φίλιππος

Από την οικογενειακή στιγμή δεν έλειπε και ο Νικόλαος με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ. Το ζευγάρι ζει τα τελευταία χρόνια μόνιμα στην Αθήνα. 

Νικόλαος
Τατιάνα Μπλάτνικ

Μετά την τελετή η οικογένεια γευμάτισε σε εστιατόριο στην Κηφισιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και δεύτερο μνημόσυνο στο Λονδίνο. Σε αυτό θα παραστεί και ο βασιλιάς Κάρολος αφού η οικογένεια του τέως βασιλιά διατηρεί στενές σχέσεις με τη βρετανική βασιλική οικογένεια. 

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είχε εκπροσωπήσει τους Βρετανούς royals η πριγκίπισσα Άννα ενώ στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ είχαν δώσει το παρών ο Παύλος με τη Marie Chantal και την Άννα Μαρία. 

Η Σοφία της Ισπανίας έγινε 85

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα η βασίλισσα της Ισπανίας έκανε ακόμη μία οικογενειακή συγκέντρωση. Αυτή τη φορά με τα τρία της παιδιά και τα εγγόνια της με αφορμή τα 85α γενέθλιά της. Η Σοφία της Ισπανίας είδε την ευχή της να γίνεται πραγματικότητα: να είναι κοντά τα τρία της παιδιά. 

Διαβάστε Επίσης