Σοφία της Ισπανίας | Γιατί αποκλείστηκε από την ιστορική στιγμή για την οικογένειά της

Η Σοφία της Ισπανίας θα απουσιάζει από μια σημαντική στιγμή της μεγάλης της εγγονής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η 31η Οκτωβρίου είναι μία σημαντική ημέρα για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας καθώς η πριγκίπισσα Leonor θα κλείσει τα 18. Η ενηλικίωση της μεγάλης κόρης του βασιλιά Felipe και της βασίλισσας Letizia έχει ιδιαίτερη σημασία και για τη χώρα αφού θα πραγματοποιηθεί η Ορκωμοσία της στο Σύνταγμα. Από αυτή την ιστορική στιγμή φαίνεται όμως πως θα λείπει η Σοφία της Ισπανίας. 

Η Σοφία της Ισπανίας θα απουσιάζει από την Ορκωμοσία

Η γιαγιά της πριγκίπισσας Leonor δε θα την καμαρώσει κατά την επίσημη ανάληψη των μελλοντικών της καθηκόντων. Παρόλο που η Ορκωμοσία αυτή θα φέρει την 18χρονη πριγκίπισσα ένα βήμα πιο κοντά στον ρόλο που είχε και η Σοφία της Ισπανίας, στον βασιλικό θρόνο της χώρας. 

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα, δεδομένου ότι ο Χουάν Κάρλος δεν θα είναι καλεσμένος στο Κογκρέσο ή στο Παλάτι την ημέρα των γενεθλίων της Leonor αποφασίστηκε να μην σταλεί πρόσκληση ούτε στη σύζυγό του, βασίλισσα Σοφία. 

Το πάρτι που θα ενώσει όλη την οικογένεια

Παρόλο που η μητέρα του βασιλιά Felipe είναι ένα από τα πιο ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, δεν θα βρίσκεται σε αυτή την ιστορική στιγμή για την οικογένεια και για τη χώρα. 

Ωστόσο, θα είναι παρούσα στην κλειστή γιορτή που θα γίνει για τον εορτασμό των γενεθλίων της εγγονής της. Σε αυτό το πάρτι φαίνεται πως θα είναι καλεσμένος και ο Χουάν Κάρλος. 

Διαβάστε Επίσης