Πρίγκιπας Joachim | Θα δώσει το παρών στην τελετή εκθρόνισης της μητέρας του, αλλά μόνος του

Ήταν μόλις πριν από έναν χρόνο, όταν η βασίλισσα Margrethe της Δανίας αφαίρεσε τους βασιλικούς τίτλους από τα παιδιά του γιου τους, πρίγκιπα Joachim.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βίος και η πολιτεία της βασίλισσας Margrethe της Δανίας ήταν γεμάτος από ευχάριστες, αλλά και σκληρές στιγμές. Γενναίες και ανατρεπτικές αποφάσεις που σχολιάστηκαν, συζητήθηκαν και έφεραν στο προσκήνιο ένα άλλο πρόσωπο της μακροβιότερης εν ζωή μονάρχη. Μία από αυτές η σκληρή απόφαση να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από τα εγγόνια της, κίνηση που κλόνισε τη σχέση με τον γιο της, πρίγκιπα Joachim.

Όλα, όμως, δείχνουν ότι ο τελευταίος είναι πρόθυμος να αφήσει αυτή την κίνηση στο παρελθόν – τουλάχιστον για μία ημέρα – και να δώσει το παρών στην τελετή αποχωρισμού της βασίλισσας από τον θρόνο. Ο δεύτερος γιος της βασίλισσας Margrethe και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Marie, μετακόμισαν πέρυσι στις Ηνωμένες Πολιτείες με δύο από τα παιδιά τους εννέα μήνες αφότου η μονάρχης αφαίρεσε από τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Joachim τους βασιλικούς τίτλους τους, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι ο πρίγκιπας θα παρευρεθεί αλλά μόνος του. 

"Ο πρίγκιπας Joachim θα είναι εκεί, αλλά τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να είναι μαζί του", δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού στο πρακτορείο. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η πριγκίπισσα Marie θα μείνει στην Ουάσινγκτον, όπου ζουν τώρα, και ότι ο πρίγκιπας Joachim θα φύγει από τη Δανία την επόμενη ημέρα. 

Πρίγκιπας Joachim | Θα δώσει το παρών στην τελετή εκθρόνισης της μητέρας του, αλλά μόνος του

Η βασίλισσα Margrethe έγραψε εκ νέου την ιστορία τον περασμένο Ιανουάριο, όταν αφαίρεσε από τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Joachim τους βασιλικούς τίτλους τους, σε μια απόφαση που αργότερα χαρακτήρισε ως "αναγκαία μελλοντική διασφάλιση της μοναρχίας". Τα αδέλφια είχαν προηγουμένως τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας και ήταν γνωστά ως "η Υψηλότητά του/της" από τη γέννησή τους. 

Ο Nikolai, ο Felix, ο Henrik και η Athena διατήρησαν ο καθένας την αντίστοιχη θέση του στη σειρά διαδοχής και είναι πλέον γνωστοί ως "Η Εξοχότητά του Κόμης του Μονπεζάτ" ή "Η Εξοχότητά της Κόμισσα του Μονπεζάτ". Οι τίτλοι πέρασαν από τον αείμνηστο παππού τους πρίγκιπα Henrik, ο οποίος πέθανε το 2018.