Βασιλιάς Κάρολος | Τα πρόσωπα στα οποία ανακοίνωσε πρώτα ότι διαγνώστηκε με καρκίνο

Ήταν το απόγευμα της 5ης Φεβρουαρίου, όταν ο βρετανός μονάρχης γνωστοποίησε ότι καλείται να αντιμετωπίσει μία - άγνωστη μέχρι στιγμής - μορφή καρκίνου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ το απόγευμα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου προκάλεσε παγκόσμια αναταραχή. Ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο, κάτι το οποίο ανακάλυψε στη διάρκεια του χειρουργείου του για διευρυμένο προστάτη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το είδος του καρκίνου που καλείται να αντιμετωπίσει δεν έχουν γίνει γνωστές.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, το ένα ρεπορτάζ διαδέχεται το άλλο. Ένα από αυτά τα άτομα, τα οποία ενημέρωσε μόλις ο ίδιος έμαθε τη διάγνωση της ασθένειας του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού PEOPLE, ο βασιλιάς Κάρολος ενημέρωσε προσωπικά τον πρίγκιπα William, τον πρίγκιπα Harry και άλλα μέλη της οικογένειάς του για τη διάγνωση του καρκίνου του.

Είναι κατανοητό ότι ο βασιλιάς μοιράστηκε προσωπικά τα νέα με τους γιους του και τα τρία αδέλφια του - την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Andrew και τον πρίγκιπα Edward - πριν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προβούν στη δημόσια ανακοίνωση τη Δευτέρα. Πηγή από το περιβάλλον του πρίγκιπα William αναφέρει ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τον πατέρα του, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό ο πρίγκιπας Harry θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει τον πατέρα του τις επόμενες ημέρες.

Η είδηση για τον καρκίνο του μονάρχη έρχεται λίγο μετά τη θεραπεία που έλαβε για διευρυμένο προστάτη. Ωστόσο, δεν πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

"Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής επέμβασης του βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν εντόπισαν μια μορφή καρκίνου", ανέφερε το παλάτι.

"Η Αυτού Μεγαλειότης ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γιατροί του συνέστησαν να αναβάλει τα καθήκοντά του προς το κοινό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις κρατικές υποθέσεις και την επίσημη γραφειοκρατία ως συνήθως", συνέχισαν.

Διαβάστε Επίσης