Βασιλιάς Κάρολος | Η στιγμή που έσπασε συνειδητά ένα πρωτόκολλο αιώνων

Πώς η διάγνωση του μονάρχη με καρκίνο οδήγησε στην καταστρατήγηση μίας παράδοσης αιώνων.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο κάτι που έκανε μεγάλη εντύπωση στην κοινή γνώμη, καθώς αποτελεί έρχεται σε αντίθεση με το βασιλικό πρωτόκολλο που ισχύει εδώ και αιώνες.

Η παράδοση ήθελε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να κρατούν μυστικά τα τα προβλήματα υγείας τους, κάτι που συνεχίστηκε και καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της βασίλισσας Ελισάβετ, ωστόσο ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να σπάσει αυτό το πρωτόκολλο με την ανακοίνωση των Ανακτόρων να αναφέρει ότι επέλεξε να "μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις φήμες".

Αυτό συνέβαινε διότι οι βασιλείς θεωρούσαν ιστορικά την ασθένεια ως ένδειξη αδυναμίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το metro.co.uk, η βασιλομήτωρ Ελισάβετ αντιμετώπισε δύο φορές στη ζωή της τη διάγνωση του καρκίνου. Και στις δύο περιπτώσεις, το κοινό το έμαθε μόνο αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό της, όταν ο βιογράφος της αποκάλυψε συζητήσεις με έναν πρώην βασιλικό γιατρό. Στο μεταξύ αιφνιδιασμένο φαίνεται το Ηνωμένο Βασίλειο, παρακολουθεί το πώς εξελίσσεται η θεραπεία του βασιλιά Καρόλου Γ’, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο.

Η διάγνωση του καρκίνου του Βασιλιά είναι, όπως αναμενόταν, το βασικό θέμα, σε όλα τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα sites. Μάλιστα το BBC έχει live ενημέρωση.

Οι Times, η Daily Telegraph, η Daily Mirror, η Daily Express και η Sun έχουν την ίδια φωτογραφία του μονάρχη με μπλε ριγέ κοστούμι, η οποία τραβήχτηκε κατά την κρατική επίσκεψή του στη Γαλλία πέρυσι, αλλά κυκλοφόρησε από το παλάτι τη Δευτέρα .

"Βασιλιάς: Έχω καρκίνο", είναι ο τίτλος της Sun. Η Mirror χαρακτηρίζει τη διάγνωση του Βασιλιά "σοκ" και αναφέρει ότι ήταν η πρόσφατη επέμβαση στον προστάτη που οδήγησε στη διάγνωση. Οι Times αναφέρουν ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ λέει ότι ο Κάρολος είναι "εντελώς θετικός" για τη θεραπεία του. Η Telegraph αφιέρωσε ολόκληρο το πρωτοσέλιδό της της στην ιστορία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Κάρολος εθεάθη για τελευταία φορά να παρευρίσκεται σε εκκλησιαστική λειτουργία την Κυριακή, όπου φαινόταν "κουρασμένος, αλλά χαμογέλασε και χαιρέτισε το κοινό". Η Daily Mail αναφέρει ότι η πρόγνωση είναι καλή.

Πηγή: womantoc.gr