Βασίλισσα Letizia | Πώς αποκαλεί τον William και την Kate

Η βασίλισσα Letizia έχει έναν ξεχωριστό τρόπο για να φωνάζει τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Catherine, Kate, πριγκίπισσα της Ουαλίας, πρώην δούκισσα του Cambridge. Αυτά είναι μονάχα μερικά από τα ονόματα με τα οποία είναι γνωστή η Kate Middleton στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν όμως ταξιδεύει στο εξωτερικό με τον πρίγκιπα William τα πράγματα αλλάζουν. Όταν βρίσκονται στην Ισπανία, για παράδειγμα, η βασίλισσα Letizia έχει τον δικό της τρόπο να τους αποκαλεί. 

Πώς αποκαλεί η βασίλισσα Letizia την Kate και τον William

Μπορεί να είναι ευρύτερα γνωστή ως πριγκίπισσα Kate και το επίσημο όνομά της να είναι Catherine, πριγκίπισσα της Ουαλίας αλλά στην Ισπανία είναι η Catalina. Μπορεί τα ονόματα των Ισπανών royals να μην μεταφράζονται στα ισπανικά αλλά δεν ισχύει και το ανάποδο. 

Κατά συνέπεια ο πρίγκιπας William για τους Ισπανούς είναι πρίγκιπας Guillermo. Αλλάζουν φυσικά και τα ονόματα των τριών παιδιών του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας.  Ο πρίγκιπας George γίνεται Jorge, η πριγκίπισσα Charlotte γίνεται Carlota και ο πρίγκιπας Louis γίνεται Luis.

Πώς αλλάζει το όνομα του βασιλιά Καρόλου εκτός Βρετανίας

Την ίδια διαδρομή ακολουθεί και το όνομα του βασιλιά. Στη Βρετανία ο βασιλιάς Κάρολος έχει τον επίσημο τίτλο Κάρολος Γ', με την Χάρη του Θεού, του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. Για τις υπόλοιπες αποικίες είναι ο Επικεφαλής της Κοινοπολιτείας και Υπερασπιστής της Πίστης.  Στις χώρες της Κοινοπολιτείας ο τίτλος του αλλάζει και ο μονάρχης είναι γνωστός ως Ύψιστος Αρχηγός στα Fiji και Ο Λευκός Ερωδιός στους Maori της Νέας Ζηλανδίας. 

Στην Ισπανία, το όνομα του βασιλιά παίρνει εντελώς διαφορετική πνοή και είναι γνωστός ως βασιλιάς Carlos ενώ ο πρίγκιπας Harry είναι ο πρίγκιπας Enrique. Η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ ήταν γνωστή ως βασίλισσα La Reina Isabel II.

Η σχέση ανάμεσα στους Ισπανούς και τους Βρετανούς royals

Το βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας ανέπτυξε μια στενή σχέση με τον William και την Kate. Το 2017 ο βασιλιάς Felipe και η βασίλισσα Letizia επισκέφτηκαν τη Βρετανία και κατά το τριήμερο ταξίδι τους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί με το πριγκιπικό ζευγάρι σε μία άμακα που τους οδήγησε στο Μπάκιγχαμ για να παραστούν σε δεξίωση που οργάνωσε η βασίλισσα Ελισάβετ. 

Η Kate και η Letizia απαθανατίστηκαν επίσης με σεταρισμένα ασπρόμαυρα σύνολα το 2019 στην Garter Day.

Βασίλισσα Letizia | Πώς αποκαλεί τον  William και την Kate

Η Letizia και ο Felipe επέστρεψαν στη Βρετανία και για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου. 

Διαβάστε Επίσης