Η βασίλισσα Καμίλα έγινε Barbie

"Αφαιρέσατε σχεδόν 50 χρόνια από τη ζωή μου" σχολίασε η βασίλισσα Καμίλα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μια έκπληξη περίμενε τη βασίλισσα Καμίλα στην τελευταία της επίσημη εμφάνιση την περασμένη Τρίτη. Η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου παρέλαβε ως δώρο μία ξεχωριστή Barbie που ήταν ομοίωμά της. Η κούκλα φορούσε μάλιστα μπλε φόρεμα Fiona Clare και μαύρο πανωφόρι Amanda Wakeley, ακριβώς όπως και η 75χρονη βασίλισσα. 

Η κούκλα έφτασε στα χέρια της κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που έγινε στο Buckingham με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. "Σας ευχαριστώ πολύ, πού πραγματικά. Είναι υπέροχη" είπε η βασίλισσα Καμίλα. "Αφαιρέσατε σχεδόν 50 χρόνια από τη ζωή μου" αστειεύτηκε. 


Η βασίλισσα Καμίλα έγινε Barbie

"Θα έπρεπε όλες να έχουμε μία Barbie" συνέχισε ενώ δεν παρέλειψε να ποζάρει με την κούκλα της. 

Βασίλισσα Καμίλα

Η βασίλισσα Καμίλα, που είναι πρόεδρος του WOW (Women of the World), είχε στο πλευρό της τις κι άλλες δυναμικές κυρίες: Dame Helen Mirren, βαρώνη  Doreen Lawrence, Mel B των Spice Girl και Dame Kelly Holmes. Παρούσα ήταν επίσης η δούκισσα του Gloucester και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου. 

Η βασίλισσα έκανε και μία ομιλία κατά την οποία είπε μία ιστορία από τον Μάιο του 1914 όταν δύο σουφραζέτες έσπασαν τα παράθυρα του παλατιού πετώντας πέτρες. Ανέφερε πως η βασίλισσα Mary, η σύζυγος του βασιλιά George, διέταξε να κρατήσουν τις πέτρες. 

"Πιστεύω ότι αντιπροσώπευαν την ελπίδα των γυναικών που τις πέταξαν -μια ελπίδα ότι στο μέλλον δεν θα είναι θύματα της ιστορίας τους ούτε των κοινωνικών και οικονομικών δυνάμεων που εναντιώνονται στην ισότητα φύλων". "Πάνω απ\ όλα αντιπροσώπευε την ελπίδα ότι είναι πιθανό". 

Και συνέχισε: "Σήμερα, 110 χρόνια αργότερα, έχετε προσκληθεί στο Buckingham γιατί κι εσείς αντιπροσωπεύεται την ελπίδα για τις γυναίκες στο παρών και στο μέλλον". 

Διαβάστε Επίσης