Ο βασιλιάς Κάρολος θύμα των θεωριών συνωμοσίας

Κυκλοφόρησε μέχρι και είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος πέθανε.

HARPER'S BAZAAR TEAM

To περασμένο Σαββατοκύριακο μονοπώλησε τη διεθνή ειδησεογραφία η βρετανική βασιλική οικογένεια. Από τη μία η επανεμφάνιση της Kate Middleton που αναζωπύρωσε τα ερωτηματικά για την ανάρρωσή της και από την άλλη ο βασιλιάς Κάρολος. Ο Βρετανός μονάρχης έπεσε θύμα θεωριών συνωμοσίας

Χρήστες του X άρχισαν να αναρωτιούνται αν πέθανε ο βασιλιάς Κάρολος μετά από μία φήμη που κυκλοφόρησε ότι επίκειται μεγάλη ανακοίνωση από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Πώς διαδόθηκαν τα fake news για τον θάνατο του βασιλιά Κρόλου 

Προφανώς ο 75χρονος βασιλιάς δεν πέθανε. Ήταν απλά fake news που έκανα γρήγορα τον γύρο των social media. Όλα ξεκίνησαν από έναν λογαριασμό που ανέφερε ότι το Buckingham θα κάνει μια σημαντική ανακοίνωση μέσω του BBC.

"Το BBC ενημερώθηκε να είναι σε επιφυλακή για μία "πολύ σημαντική" βασιλική ανακοίνωση. Σύμφωνα με αναφορές, η μονάδα των παραγωγών του BBC ενημερώθηκε να έχει το νου του για μία "μεγάλη ανακοίνωση" από τη βασιλική οικογένεια αναφορικά με τα πρόσφατα θέματα υγείας" έγραφε η ανάρτηση που έγινε viral. 

Μία άλλη εκδοχή της θεωρίας συμπεριλάμβανε ότι το BBC έχει αλλάξει την φωτογραφία του στα social media με μία μαύρη. Ωστόσο, αργότερα διαπιστώθηκε ότι το χρώμα του προφίλ παραμένει εδώ και πολλές εβδομάδες το ίδιο. 

Άλλες χρήστες του διαδικτύου υποψιάστηκαν ότι το Παλάτι κάτι κρύβει και συμβούλεψαν το BBC να προετοιμαστεί για την ανακοίνωση του θανάτου του βασιλιά Καρόλου. Τα fake news διαδόθηκαν με μεγάλη ταχύτητα. Ακριβώς όπως και η είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ που έγινε τόσο γρήγορα γνωστή που ο πρίγκιπας Harry το έμαθε μετά τους δημοσιογράφους. Θα ήταν λοιπόν κάτι δύσκολο να κρυφτεί. 

Η επιχείρηση γέφυρα Menai

Τι θα συμβεί όμως όταν ο βασιλιάς Κάρολος φύγει από τη ζωή; Αν και το πρωτόκολλο για την κηδεία και την ταφή του είναι προστατευμένο, κάποιες λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές.

Όταν ο Βρετανός μονάρχης πεθάνει θα ενεργοποιηθεί η "επιχείρηση γέφυρα Menai". Η τελετουργία παίρνει το όνομά της από μία γέφυρα που βρίσκεται στην Ουαλία. 

Τη μέρα που θα φύγει από τη ζωή, θα ενημερωθεί πρώτα η οικογένειά του και έπειτα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, πριν ανακοινωθούν τα νέα στις χώρες της Κοινοπολιτείας, τις κυβερνήσεις και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Επίσης, ένα σημείωμα θα αναρτηθεί στις πύλες του Buckingham και οι σημαίες θα πνέουν μεσίστιες. 

Αν ο βασιλιάς Κάρολος πεθάνει στο Λονδίνο, η σορός του θα μεταφερθεί στο Westminster Hall, όπως ακριβώς συνέβη με την Ελισάβετ. Ωστόσο, αν πεθάνει στη Σκοτία ή κάπου αλλού, το πρωτόκολλο θα είναι διαφορετικό. 

Η κηδεία του μπορεί να πραγματοποιηθεί εννιά ή έντεκα μέρες μετά τον θάνατό του, στο Westminster Abbey ενώ η ταφή πιθανότατα θα γίνει στο Windsor και στην κρύπτη του παρεκκλησίου του St. George, εκτός αν ο βασιλιάς Κάρολος έχει άλλα σχέδια. 

Διαβάστε Επίσης