Βασιλιάς Κάρολος | Η αλλαγή που θα κάνει για την εμφάνισή του στην πασχαλινή λειτουργία

Η διάγνωση του καρκίνου έχει αλλάξει πολλά από τα δεδομένα της βασιλικής οικογένειας και ο βασιλιάς Κάρολος προσαρμόζεται σε αυτά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βασιλιάς Κάρολος ελπίζει ότι θα καταφέρει να είναι μέρος της βασιλικής παράδοσης το φετινό Πάσχα. Αυτή καλεί όλα τα μέλη της οικογένειας να παρακολουθούν την κυριακάτικη λειτουργία. Για τον Βρετανό μονάρχη θα αποτελεί την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της Kate Middleton ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Ο 75χρονος βασιλιάς, που επίσης έχει διαγνωστεί με καρκίνο, κατά πάσα πιθανότητα θα παρακολουθήσει τη λειτουργία στο παρεκκλήσια του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Windsor συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να του το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του. Σε κάθε περίπτωση το παλάτι του Buckingham αναμένεται να κάνει ειδικές ρυθμίσεις για να υπάρχει λιγότερος κόσμος στη λειτουργία.

Ο τρόπος που ο βασιλιάς Κάρολος εκτελεί τα επίσημα καθήκοντά του 

Η βασιλική ανταποκρίτρια Danielle Stacey αναφέρει: "Είναι κατανοητό ότι ο βασιλιάς Κάρολος μπορεί να βρεθεί στην λειτουργία την Κυριακή το Πάσχα με ένα μικρότερο βασιλικό σχηματισμό αν η υγεία του το επιτρέψει". "Ο Κάρολος έχει περιορίσει τις επαφές του με μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων για να μειώσει το ρίσκο καθώς συνεχίζει τη θεραπεία του για τον καρκίνο".

Ο βασιλιάς δέχεται θεραπεία για μία μορφή καρκίνου που δεν έχει αποκαλυφθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου. Η διάγνωση έγινε λίγο μετά το χειρουργείο που έκανε για τον προστάτη. Έκτοτε συνεχίζει τις βασιλικές του υποχρεώσεις έχοντας παύσει όμως τις δημόσιες πολυπληθείς εμφανίσεις.

"Ενώ έχουμε δει ότι ο βασιλιάς συναντά μικρές ομάδες κοινού στο παλάτι του Buckingham, δεν συμμετέχει σε καμία μεγαλύτερης εμβέλειας συνάθροιση μετά τη διάγνωση, όπως είναι η δεξίωση για τους βετεράνους της Κορέας την περασμένη εβδομάδα, η λειτουργία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας και το μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο τον περασμένο μήνα" συμπληρώνει η Danielle Stacey.

Η απουσία της Kate και του Harry από την πασχαλινή λειτουργία

Την ίδια ώρα, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας μαζί με τα τρία τους παιδιά δεν θα δώσουν το παρών στη λειτουργία μετά την ανακοίνωση της Kate Middleton ότι κάνει προληπτική χημειοθεραπεία.

Η 42χρονη πριγκίπισσα, μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο, μίλησε για ένα "τεράστιο σοκ" μετά από τα τεστ που ακολούθησαν το σοβαρό χειρουργεί της και έδειξαν καρκίνο. "Απίστευτα δύσκολους μήνες" τόνισε η ίδια ότι βίωσε η οικογένειά της.

Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε "περήφανος" για την "αγαπημένη του" νύφη Kate Middleton και το "θάρρος" της να μιλήσει για τη θεραπεία της και βρίσκεται σε στενή επαφή μαζί της τις τελευταίες εβδομάδες.

Το μήνυμα της Meghan και του Harry

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλαν και ο δούκας και η δούκισσα του Sussex. "Ευχόμαστε υγεία και ανάρρωση στην Kate και την οικογένεια, και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να το κάνουν ιδιωτικά και με ηρεμία".

Το είδος του καρκίνου δεν αποκαλύφθηκε αλλά η πριγκίπισσα της Ουαλίας ξεκίνησε μια σειρά "προληπτικών χημειοθεραπειών" στα τέλη Φεβρουαρίου και λέγεται πως είναι αισιόδοξη για την ανάρρωσή της και ότι βρίσκεται σε καλή ψυχολογία και "είναι καλά και γίνεται όλο και πιο δυνατή κάθε μέρα".

Διαβάστε Επίσης