Βρετανική βασιλική οικογένεια | Πώς θα περάσουν οι Royals το φετινό διαφορετικό Πάσχα

Όπως εκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έτσι και η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει τον δικό της τρόπο να γιορτάσει το Πάσχα. Μόνο που φέτος είναι όλα διαφορετικά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί το Ορθόδοξο Πάσχα να απέχει ακόμη μερικές εβδομάδες, όμως, το Καθολικό εορτάζεται αυτή την Κυριακή. Όπως εκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έτσι και η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει τον δικό της τρόπο να το γιορτάσει.

Ενώ ο βασιλιάς Κάρολος φιλοξενεί την οικογένεια στο Sandringham τα Χριστούγεννα και στο Balmoral για τις καλοκαιρινές διακοπές, οι βασιλείς συρρέουν στο Windsor για τη χριστιανική γιορτή. Πολλές από τις παραδόσεις τους λαμβάνουν χώρα ιδιωτικά, αλλά όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην εκκλησιαστική λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα φέτος.

Ο Κάρολος θα συμμετάσχει μαζί με τη βασίλισσα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην ετήσια πασχαλινή ακολουθία του Ματθαίου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ αυτό το Σαββατοκύριακο, στην πρώτη του σημαντική δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου του τον Φεβρουάριο. 

Όμως η λειτουργία θα είναι μια μικρότερη εκδοχή της ετήσιας συγκέντρωσης, με λιγότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, καθώς ο βασιλιάς έχει διακόψει τα δημόσια καθήκοντα όσο συνεχίζει τη θεραπεία του. Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας και τα παιδιά τους θα απουσιάσουν επίσης από την εκκλησία την Κυριακή, καθώς θα περάσουν το Πάσχα μαζί ιδιωτικά, εν μέσω της διάγνωσης καρκίνου της Kate, η οποία, όπως αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή, είχε ανακαλυφθεί σε μετεγχειρητικές εξετάσεις μετά τη μεγάλη εγχείρηση στην κοιλιά της.

Η λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα πραγματοποιείται στο ιδιωτικό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ένα κτίριο του 14ου αιώνα που βρίσκεται στην Κάτω Πτέρυγα του κάστρου. Συχνά, πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται εδώ για να υποδεχτεί τους βασιλείς πριν από την έναρξη της λειτουργίας, ενώ στη συνέχεια πολλές από τις κυρίες λαμβάνουν ανθοδέσμες από τα παιδιά της περιοχής που έχουν επίσης παρευρεθεί στην εκκλησία.

Μετά την εκκλησιαστική λειτουργία, οι βασιλείς συνήθως επιστρέφουν στο Κάστρο του Ουίνδσορ για ένα παραδοσιακό γεύμα με ψητό αρνί. Αν και δεν είναι γνωστό αν όλη η βασιλική οικογένεια συμμετέχει σε ένα πασχαλινό κυνήγι αυγών, συνήθως διοργανώνονται εκδηλώσεις για τους επισκέπτες στις βασιλικές κατοικίες σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε Επίσης