Kate Middleton | Η νέα αποκάλυψη για το viral βίντεο ανακοίνωσης του καρκίνου και η ομοιότητα με τη βασίλισσα Ελισάβετ

Η λεπτομέρεια που σχεδόν κανείς δεν πρόσεξε και η ψυχολογία της πριγκίπισσας της Ουαλίας σε μία προσπάθεια "δεύτερης ανάγνωσης" του δημόσιου μηνύματός της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η αποκάλυψη της Kate Middleton ότι διαγνώστηκε με καρκίνο προκάλεσε – δίχως υπερβολή – παγκόσμιο σοκ με το βίντεο να χρειάζεται μόλις μερικά λεπτά προκειμένου να γίνει viral και γνωστό σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Δώδεκα ημέρες μετά, νέες πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω βίντεο έρχονται στην επιφάνεια.

Η βασιλική βιογράφος Sally Bedell Smith αναφέρει στο περιοδικό PEOPLE ότι η πριγκίπισσα Kate ήταν "ειλικρινής, αξιοπρεπής, ισορροπημένη, αληθινή" στην ανακοίνωσή της, αλλά η ανακοίνωση πιθανώς δεν ήταν εύκολη. "Είναι από τη φύση της ντροπαλή και για να το κάνει αυτό χρειάστηκαν πολλά", προσθέτει η Bedell Smith.

Ενώ η ενημέρωση για την υγεία ήταν εξαιρετικά προσωπική, η Kate Middleton αναγνώρισε τους πολλούς άλλους που επίσης αντιμετωπίζουν καρκίνο, απηχώντας κάτι που μπορεί να είχε κάνει η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ.

"Όταν τελείωσε με το "Δεν είστε μόνοι", χτύπησε ένα καμπανάκι με κάτι που θα είχε πει η βασίλισσα Ελισάβετ", εξηγεί η Bedell Smith. "Ήταν πολύ παρόμοιο με αυτό που είπε η βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια του COVID, όταν ανέφερε πως 'είμαστε όλοι μαζί σε αυτό'. Είχε κατά νου ότι υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που διάβασαν γι' αυτό ή το παρακολούθησαν αυτό που δεν γνωρίζουν κάποιον που πάσχει από καρκίνο. Το είχε υπόψη της αυτό", συνεχίζει η δημοσιογράφος και βιογράφος. "Ήταν ένας τρόπος να καθησυχάσει τους ανθρώπους όχι μόνο για την κατάστασή της αλλά και να τους βοηθήσει να έχουν κουράγιο".

"Δεν υπήρχε ίχνος αυτολύπησης. Εξέπεμπε ειλικρίνεια", λέει ο Bedell Smith. "Ήταν η σωστή ισορροπία". Εκτός του ότι έγραψε η ίδια "κάθε λέξη" της ανακοίνωσης, η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέλεξε επίσης να εμφανιστεί μόνη της στην κάμερα, χωρίς καν τον σύζυγό της, πρίγκιπα William, στο πλευρό της, επιβεβαιώνοντας όσους υποστήριζαν ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήθελε να πραγματοποιήσει τη σημαντική αυτή ανακοίνωση μόνη της.