Βασίλισσα Letizia | Γιατί όλοι μιλούν για τη νέα της γραμματέα

Η βασίλισσα Letizia γράφει τη δική της ιστορία σπάζοντας το πρωτόκολλο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μια κίνηση έκπληξη στη δομή της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας. Η βασίλισσα Letizia απέκτησε νέα γραμματέα. Ο ορισμός της νέας γενικής γραμματέα αντιπροσωπεύει μια ιστορική στιγμή αφού είναι η πρώτη γυναίκα σε αυτό τον ρόλο. 

Το νέο δεξί χέρι της Letizia γίνεται η πρώτη γυναίκα που κατέχει αυτή την υψηλού κύρους θέση και σηματοδοτεί και τη σημαντική εξέλιξη στη γυναικεία εκπροσώπηση σε υψηλόβαθμες θέσεις στην ισπανική μοναρχία. 

Ποια είναι η νέα γραμματέας 

Η María Jesús Ocaña παίρνει τη σκυτάλη από τον José Manuel Zuleta που υπηρέτησε τη θέση για πολλά χρόνια. Σχεδόν 21 χρόνια υπηρέτησε τη βασίλισσα Letizia. Η 51χρονη αναλαμβάνει τα ηνία έπειτα από μια πολυετή καριέρα στη δημόσια διοίκηση

Κάποιες από τις προηγούμενες θέσεις της ήταν στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Ψαρέματος και Εκπαίδευσης ενώ ήταν και στο Συμβούλιο των Διευθυντών του SEPI.

Ο συμβολισμός  πίσω από την αλλαγή

Η νέα αλλαγή στη δομή της βασιλικής διοίκησης είναι μέρος μιας μεγαλύτερης ανανέωσης που κάνει ο βασιλιάς Felipe.

H María Jesús Ocaña με τη νέα της θέση στέλνει ένα δυνατό μήνυμα εκσυγχρονισμού και ανοιχτής στάσης της μοναρχίας της Ισπανίας. Είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι για τη φυλετική ισότητα. Έναν αγώνα που δίνει πολλά χρόνια και η βασίλισσα Letizia μέσα από το έργο της. 

Διαβάστε Επίσης