Βασίλισσα Letizia | Η σχέση της με τη βασίλισσα Maxima δεν είναι αυτή που θα περιμέναμε

Η βασίλισσα Letizia βρίσκεται μαζί με τον βασιλιά Felipe σε επίσημη επίσκεψη στην Ολλανδία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το ταξίδι στην Ολλανδία αποτελεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη του 2024 για τη βασίλισσα Letizia και τον βασιλιά Felipe. Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας προσγειώθηκε στη χώρα την Τρίτη 16 Απριλίου και θα παραμείνει μέχρι και την Πέμπτη 18 Απριλίου. Το πρόγραμμά τους μάλιστα είναι ιδιαίτερα φορτωμένο με εκδηλώσεις και επίσημες εμφανίσεις. 

Τους γονείς της πριγκίπισσας Leonor και Infanta Sofia υποδέχτηκε το βασιλικό ζευγάρι της Ολλανδίας, Willem-Alexander και Maxima και θα τους καλωσορίσουν με ένα επίσημο δείπνο. Σε αυτό μάλιστα θα κάνει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση η διάδοχος του ολλανδικού θρόνου, πριγκίπισσα Amalia

Η φιλία ανάμεσα στη βασίλισσα Letizia και τη βασίλισσα Maxima

Η συνάντηση της βασίλισσας Maxima με τη βασίλισσα Letizia συζητήθηκε έντονα αφού οι δύο γυναίκες είναι γνωστές για την κομψότητα και το σοφιστικέ στιλ στις εμφανίσεις τους. Παρόλο όμως που έχουν κοινές καταβολές και κοινή γλώσσα, η φιλική τους σχέση δεν είναι έτσι όπως θα την περιμέναμε. 

Μπορεί οι δύο βασίλισσες να έχουν πολλά κοινά αλλά οι ειδικοί στα βασιλικά θέματα αναφέρουν ότι η φιλιά τους δεν είναι τόσο βαθιά όσο πιστεύουμε. 

Βασίλισσα Letizia | Η σχέση της με τη βασίλισσα Maxima δεν είναι αυτή που θα περιμέναμε

Η βασίλισσα Letizia, που φαίνεται να μην έχει ιδιαίτερες επαφές ούτε με τις αδερφές του συζύγου της, Infanta Elena και Infanta Cristina, διατηρεί συντηρητική επαφή και με τη βασίλισσα Maxima. 

Αυτό μπορεί να έχει επηρεαστεί από την φιλία που έχει η Maxima με την Infanta Cristina. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Pilar Eyre, η βασίλισσα Letizia δεν έχει ξεχωριστή σύνδεση με την Maxima εξαιτίας της καλής σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στην βασίλισσα της Ολλανδίας και την αδερφή του βασιλιά Felipe

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας καλείται να διαχειριστεί τη μία αμφιλεγόμενη ιστορία μετά την άλλη και σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, η βασίλισσα Letizia δυσκολεύεται να διατηρήσει στενές σχέσεις μαζί τους και χωρίς να εκθέτει τη μοναρχία σε δημόσια κριτική. 

Εξηγούν ότι η βασίλισσα Letizia τους βλέπει μόνο όταν δεν έχει άλλη επιλογή και μένει μακριά από την οικογένεια του συζύγου της όποτε μπορεί. 

Κάτι που φαίνεται να κάνει και με τη βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας, η οποία ήταν κοντά στην Infanta Cristina σε μία περίοδο της ζωής της. Ένας λόγος που φαίνεται αρκετός για να αποφασίσει η βασίλισσα της Ισπανίας να κρατήσει τις αποστάσεις της.

Η σχέση ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία

Ωστόσο, η σχέση ανάμεσα στις δύο βασίλισσες αλλά και οι οικογενειακές και πολιτικές σχέσεις δεν αναιρούν το γεγονός ότι η επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας είναι μια σημαντική κίνηση και ένδειξης σεβασμού και στήριξης προς τους Máxima, Willem-Alexander και πριγκίπισσα Amalia.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής τους ο βασιλιάς Felipe θα παρουσιάσει το Τάγμα του Καρόλου Γ' στους Ολλανδούς βασιλείς και η πριγκίπισσα Amalia θα λάβει τον Μεγάλο Σταυρό του Τάγματος  της Isabella της Καθολικής, την πρώτη της διεθνή διάκριση. 

Αυτές οι τιμές αντικατοπτρίζουν την αμοιβαία εκτίμηση ανάμεσα στους δύο βασιλικούς οίκους. 

Διαβάστε Επίσης