Η αποκάλυψη που δεν περίμενε κανείς | Η πριγκίπισσα Catharina - Amalia διέφυγε στην Ισπανία για λόγους προστασίας

Η κόρη της βασίλισσας Maxima, και διάδοχος του ολλανδικού θρόνου, διέφυγε κρυφά στην Ισπανία χωρίς να το μάθει ποτέ κανείς. Μέχρι, σήμερα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Catharina-Amalia σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο στη ζωή της το βράδυ της 17 Απριλίου, καθώς έδωσε το παρών στο πρώτο της επίσημο δείπνο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ισπανικής βασιλικής οικογένειας στη χώρα. Κανείς, όμως, δεν περίμενε ότι αυτή η συνάντηση θα μεταμορφωνόταν σε ιδιαίτερα συμβολική για την ίδια. 

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, η πριγκίπισσα Catharina – Amalia αναγκάστηκε να ζήσει στην Ισπανία για τουλάχιστον ένα χρόνο λόγω των σοβαρών απειλών ασφαλείας που διατυπώθηκαν εναντίον της

Όταν ξεκίνησε τις σπουδές της στο Amsterdam, μετακόμισε σε κοινόχρηστη φοιτητική εστία. Αλλά τον Οκτώβριο του 2022, προέκυψε ότι οι απειλές απαγωγής είχαν ωθήσει τις αρχές να ενισχύσουν την ασφάλεια γύρω από την πριγκίπισσα του θρόνου. Τότε, αναφέρθηκε  ότι είχε εγκαταλείψει τη φοιτητική της εστία λόγω των απειλών. Η βασίλισσα Máxima μίλησε μάλιστα δημόσια για τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε η κόρη της, λέγοντας: "Δεν έχει φύγει από το σπίτι. Απλά, δεν ζει στο Amsterdam".

Τώρα, πηγές που επικαλείται ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NOS υποστηρίζουν ότι μετακόμισε στη Μαδρίτη λόγω της κατάστασης ασφαλείας και ότι απολαμβάνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων εκεί. Άτομα από το ευρύτερο περιβάλλον της επιβεβαίωσαν λεπτομέρειες για την παραμονή της πριγκίπισσας στην Ισπανία στο ολλανδικό πρακτορείο τύπου ANP.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η πριγκίπισσα Amalia δήλωσε ότι "της έλειψε η κανονική ζωή μιας φοιτήτριας" κατά τη διάρκεια μιας κρατικής επίσκεψης στην Καραϊβική με τους γονείς της. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πως ήλπιζε να ζήσει τη ζωή που είχαν οι συνομήλικοί της, αλλά πρόσθεσε: "Δυστυχώς, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική".

Σύμφωνα με τη Het Parool, η Amalia έχει πλέον επιστρέψει στο Άμστερνταμ και ζει στην ολλανδική πρωτεύουσα εδώ και μερικούς μήνες, όπου συνέχισε τις σπουδές της στην Ψυχολογία, τα Νομικά και τα Οικονομικά.

Διαβάστε Επίσης