Βασίλισσα Mary | Η τιάρα που επέλεξε στα πρώτα επίσημα πορτρέτα

Η βασίλισσα Mary και ο βασιλιάς Frederik πόζαραν για τις επίσημες φωτογραφίες τους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα πρώτα επίσημα πορτρέτα του βασιλιά Frederik και της βασίλισσας Mary έδωσε στη δημοσιότητα το παλάτι της Δανίας τα  οποία σηματοδοτούν την άνοδο του του γιου της βασίλισσας Μαργαρίτας στον θρόνο. 

Ακόμη μία πρωτιά όμως για τη βασίλισσα Mary είναι η τιάρα που επέλεξε σε αυτές τις επίσημες φωτογραφίας. Ο λόγος για την σμαραγδένια Parure, ένα κόσμημα που απευθύνεται μόνο στη βασίλισσα. 

Η τιάρα έγινε παραγγελία το 1840 από τον βασιλιά Christian VII για τη σύζυγό του, Caroline Matilda της Αγγλίας. Πολλά από τα σμαράγδια που βρίσκονται στο κόσμημα ανήκουν στην οικογένεια από το 1723. 

Το κόσμημα δεν μπορεί να φύγει έξω από τη χώρα της Δανίας και εκτίθεται στο κάστρο Rosenborg στην Κοπεγχάγη -όταν δεν το φοράει η βασίλισσα. 

Η 52χρονη βασίλισσα συνδύασε τα κοσμήματά της με μία βελούδινη πράσινη δημιουργία με δαντελένιο το κομμάτι πάνω από το στήθος ενώ ο σύζυγός της προτίμησε τη στρατιωτική στολή του. 

Και οι δύο φορούσαν τα παράσημά τους και ανάμεσά τους και την αλυσίδα του Τάγματος του Ελέφαντα. 

Τα πορτρέτα τους, που θα κρεμαστούν στα δημόσια κτίρια όπως οι πρεσβείες, είναι τραβηγμένα από τον φωτογράφο Steen Evald στο Πράσινο Δωμάτιο της Αίθουσας Δεξιώσεων του παλατιού Christiansborg Palace.

Διαβάστε Επίσης