Βασιλιάς Κάρολος | Η ανανέωση του πλάνου της κηδείας του

Πόσο άρρωστος είναι τελικά ο βασιλιάς Κάρολος και τι συμβαίνει με την επιχείρηση Menai Bridge;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η ερώτηση που επικρατεί στη βρετανική κοινωνία και στα σαλόνια της εξουσίας αλλά κανείς δεν κάνει δημόσια είναι το "πόσο σοβαρά είναι ο βασιλιάς Κάρολος". Η πιο συνηθισμένη απάντηση του περιβάλλοντος του Βρετανού μονάρχη είναι, συνήθως με χαμηλωμένη φωνή, το "δεν είναι καλά".

Ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε από την πρώτη στιγμή να μιλήσει ανοιχτά για την υγεία του. Από την επέμβαση του προστάτη μέχρι τη διάγνωση για τον καρκίνο. Σε αντίθεση με την Kate Middleton που επιδίωξε να διαχειριστεί τις δύσκολες στιγμές της ιδιωτικά. Αναγκάστηκε να μιλήσει για τη δική της διάγνωση καρκίνου έπειτα από τεράστια πίεση που δέχτηκε μέσα από ακραία σενάρια συνωμοσίας που κυκλοφόρησαν.

Ο πεθερός της ακολούθησε το δικό του δρόμου σε αυτό. Ωστόσο, δεν έδωσε ποτέ συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τη διάγνωσή του. Έχει γίνει απλά γνωστό ότι κάνει τακτικές επισκέψεις στο Λονδίνο για τις χημειοθεραπείες του.

Η κατάσταση της υγείας του βρίσκεται στο επίκεντρου του ενδιαφέροντος και λόγω του ρόλου του. Ο βρετανικός λαός δεν νοιάζεται απλά ανθρώπινα για το τι θα του συμβεί αλλά κι επειδή είναι ο αρχηγός του κράτους. Ο θάνατός του θα φέρει αλλαγές στην ιεραρχία.

Μάλιστα, ο σχεδιασμός της κηδείας του είναι κάτι που έχει έρθει ξανά στην επιφάνεια. Οι μονάρχες συνηθίζουν να έχουν έτοιμο το πρωτόκολλο για την ημέρα που θα φύγουν από τη ζωή. Η επιχείρηση Menai Bridge -όπως βαφτίστηκε η κηδεία του βασιλιά Καρόλου- ανανεώνεται τον τελευταίο καιρό που ο 75χρονος βασιλιάς ακολουθεί αντικαρκινική θεραπεία.

Άνθρωποι από το περιβάλλον της βρετανικής βασιλικής οικογένειας απελπίζονται στο ενδεχόμενο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει τον βασιλιά του πιο νωρίς από όσο μπορεί κανείς να φανταστεί αλλά προσπαθούν να παραμένουν αισιόδοξοι.

Το Παλάτι ωστόσο φαίνεται πως ξεσκονίζει τακτικά τα αντίγραφα των εκατοντάδων σελίδων του αρχείου Menai Bridge. Η γέφυρα Menai ενώνει το νησί Anglesey με την γη της Ουαλίας.

Πηγή: madamefigaro.gr 

Διαβάστε Επίσης