Βασιλιάς Κάρολος | Η λεπτομέρεια στη γραβάτα του που πρόσεξε μέχρι και το βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στα καθήκοντά του επέστρεψε ο βασιλιάς Κάρολος κάνοντας το ντεμπούτο του με ένα ξεχωριστό fashion item.

Μετά από μια μακρά περίοδο θεραπείας για τον καρκίνο, ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε την Τρίτη 30 Απριλίου στα επίσημα καθήκοντά του. Η ανακοίνωση για την περιπέτεια της υγείας του έγινε από το παλάτι του Buckingham στις 5 Φεβρουαρίου. Σε αυτή έγινε γνωστό ότι ο 75χρονος μονάρχης διαγνώστηκε ε καρκίνο, χωρίς να αναφέρεται πού, λίγο μετά την επέμβαση που έκανε για προστάτη. 

Ο πατέρας του πρίγκιπα William και του πρίγκιπα Harry ακολούθησε θεραπεία κατά την οποία περιόρισε τις δημόσιες εμφανίσεις του. Μέχρι τώρα δεχόταν μόνο ολιγομελείς επισκέψεις στη βασιλική κατοικία ενώ έκανε και μία δημόσια εμφάνιση με αφορμή το Πάσχα όταν και παρακολούθησε τη λειτουργία μαζί με άλλα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Επίσημη επιστροφή στα καθήκοντα

Ήρθε όμως η ώρα για την πρώτη του επίσημη δημόσια εμφάνιση. Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφτηκε το Αντικαρκινικό Κέντρο Macmillan στο University College Hospital του Λονδίνου. Τον συνόδευσε η σύζυγός του, Καμίλα

Για την εμφάνισή του, ο πάντα κομψός βασιλιάς, επέλεξε ένα μπλε κοστούμι με ρίγες το οποίο συνδύασε με ένα μαντιλάκι στο πέτο και μία ροζ και μπλε γραβάτα με δεινόσαυρους. Το ιδιαίτερο αξεσουάρ μάλιστα έκλεψε τις εντυπώσεις. 

Η γραβάτα που επέλεξε ο βασιλιάς Κάρολος

Η συγκεκριμένη γραβάτα είναι στη συλλογή του βασιλιά τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023. Τότε, είχε φωτογραφηθεί για πρώτη φορά να φοράει το συγκεκριμένο αξεσουάρ σε λειτουργία στο Sandringham του Norfolk.

Βασιλιάς Κάρολος | Η λεπτομέρεια στη γραβάτα του που πρόσεξε μέχρι και το βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Αν και συνήθως επιλέγει πιο κλασικά σχέδια, έκανε την εξαίρεση με αυτή τη γραβάτα. Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο λόγος είναι γιατί πρόκειται για χριστουγεννιάτικο δώρο από τον εγγονό του πρίγκιπα Louis. 

Ο βασιλικός βιογράφος Robert Hardman πιστεύει ότι το σχέδιο έχει συμβολική σημασία και το συνδέει με το την επίσημη ονομασία Charles III Rex. Όταν ο Κάρολος διαδέχθηκε στον θρόνο την εκλιπούσα μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ, υιοθέτησε την νέα του υπογραφή Charles R και ένα ταιριαστό έμβλημα. Το R είναι για το Rex που σημαίνει στα λατινικά βασιλιάς και επιλέγεται από τους μονάρχες από τον 12ο αιώνα. 

Το σχόλιο του βρετανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας 

Το σχέδιο με τους δεινόσαυρους τράβηξε μέχρι και την προσοχή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο. Την σχολίασαν στον επίσημο λογαριασμό τους στο X.

Ανέβασαν μία φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου να φοράει τη γραβάτα του δίπλα σε μία φωτογραφία ενός δεινόσαυρου T-Rex που φοράει μια γραβάτα με τη φωτογραφία του βασιλιά. "Ποιος το φόρεσε καλύτερα;" έγραψε με χιούμορ στη λεζάντα το Μουσείο. 

"Σπουδαίο να βλέπουμε τον βασιλιά να κάνει μια ζωηρή αφιέρωση στον βασιλιά των δεινοσαύρων ενώ είναι στο καθήκον με αυτή τη φανταστική T.rex γραβάτα" συνεχίζει η ανάρτηση. "Ο δικός μας T.rex επέλεξε να φορέσει τη γραβάτα του με τον βασιλιά Κάρολο για να υποδεχτεί τους επισκέπτες σήμερα το πρωί. Ένας από αυτούς θα πρέπει να αλλάξει..."

Η απάντηση του Παλατιού στο Μουσείο

Η ανάρτηση του βρετανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας απέσπασε πολλά Likes και σχόλια. Τράβηξε όμως και την προσοχή του Buckingham. Στον επίσημο λογαριασμό τους μοιράστηκαν το φωτογραφικό μοντάζ την 1η Μαΐου κάνοντας λογοπαίγνιο: "Rex-cellent choice!”. Συνόδευσε την απάντησε με μια σειρά από emojis με δεινοσαυράκια.

Διαβάστε Επίσης