"Πίστευα ότι η καριέρα μου θα τελειώσει στα 40" | Η Meryl Streep παρέλαβε το τιμητικό Φοίνικα του φετινού Φεστιβάλ των Καννών

Η Χολιγουντιανή σταρ κήρυξε την έναρξη του 77ου Φεστιβάλ των Καννών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με την αύρα μίας αυθεντικής Χολιγουντιανής σταρ και την αυτοπεποίθηση, η οποία πηγάζει από την εμβληματική της πορεία στο μικροσύμπαν της έβδομης τέχνης, η Meryl Streep ήταν η προσωπικότητα που κήρυξε την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ των Καννών.

Η ταλαντούχα ηθοποιός τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ των Καννών. Η διάκριση, η οποία έχει σχήμα χρυσής παλάμης, αναγνωρίζει τα επιτεύγματα ζωής και την εξαιρετική συμβολή της Meryl Streep στον κινηματογράφο.

"Πίστευα ότι η καριέρα μου θα τελειώσει στα 40" | Η Meryl Streep παρέλαβε το τιμητικό Φοίνικα του φετινού Φεστιβάλ των Καννών

Στις Κάννες, και με ένα θεϊκό λευκό μεταξωτό φόρεμα υψηλής ραπτικής Dior, η 74χρονη Streep παρέλαβε το τιμητικό βραβείο σε κλίμα έντονης συγκίνησης και χειροκροτημάτων από ένα πλήθος κόσμου που με ειλικρίνεια θαύμαζε τα επιτεύγματά της ηθοποιού. "Τόσα πολλά πρόσωπα και τόσα πολλά μέρη που θυμάμαι", ανέφερε στην αρχή της ομιλίας της. 

Όταν η Streep αφηγήθηκε την τελευταία φορά που βρέθηκε στις Κάννες, το κοινό μέσα στο Grand Lumière Theatre άρχισε να αναβλύζει. Το έτος ήταν το 1989 και η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός προωθούσε την ταινία Evil Angels, η οποία περιέγραφε το χρονικό της Αυστραλιανής Lindy Chamberlain και του εννέα μηνών μωρού της Azaria.

Meryl Streep

"Ήμουν ήδη μητέρα τριών παιδιών, ετοιμαζόμουν να γίνω 40 ετών και πίστευα ότι η καριέρα μου είχε τελειώσει", ανέφερε η Streep. "Αυτή δεν ήταν μια μη ρεαλιστική προσδοκία για τις ηθοποιούς εκείνη την εποχή. Και ο μόνος λόγος που βρίσκομαι εδώ απόψε και που συνεχίστηκε είναι εξαιτίας των πολύ ταλαντούχων καλλιτεχνών με τους οποίους συνεργάστηκα, συμπεριλαμβανομένης της Madame La President", είπε, δείχνοντας προς την πρόεδρο της κριτικής επιτροπής Greta Gerwig, η οποία τη σκηνοθέτησε στο Little Women.

"[Είμαι] τόσο ευγνώμων που δεν έχετε βαρεθεί το πρόσωπό μου και δεν έχετε κατέβει από αυτό το τρένο της πορείας μου", συνέχισε η Streep. "Η μητέρα μου, που συνήθως έχει δίκιο σε όλα, μου είπε: "Meryl, αγάπη μου, θα δεις. Όλα πάνε τόσο γρήγορα. Τόσο γρήγορα". Και έτσι είναι. Εκτός από την ομιλία μου, η οποία είναι πολύ μεγάλη", ανέφερε σε άλλο σημείο της ευχαριστήριας ομιλίας της με το χαρακτηριστικό της χιούμορ να μην απουσιάζει.