Βασίλισσα Letizia | Η τιάρα που της έκανε δώρο ο Felipe και ο συμβολισμός της

Με αφορμή την επέτειό τους ο βασιλιάς Felipe χάρισε στη βασίλισσα Letizia ένα ξεχωριστό κόσμημα.

Η "Princess Tiara" είναι ένας βασιλικός θησαυρός. Κουβαλά την ιστορία και τη λάμψη της ισπανικής μοναρχίας. Παρόλο που η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας κρατά χαμηλούς τόνους, υπάρχουν λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνουν τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου κοσμήματος. Η βασίλισσα Letizia το έλαβε ως δώρο από τον βασιλιά Felipe σε μία από τις επετείους του γάμου τους.

Η ξεχωριστή τιάρα που έλαβε η βασίλισσα Letizia

Στην συμπλήρωση των 5 ετών τους ως παντρεμένοι, το 2009, ο Ισπανός βασιλιάς χάρισε στη σύζυγο του ένα σπουδαίο κόσμημα. Μία τιάρα. Το εντυπωσιακό κόσμημα έγινε παραγγελία από τον ιστορικό οίκο κοσμημάτων Ansorena, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με τη βασιλική οικογένεια επί πολλές γενιές.

Το κόσμημα ονομάζεται "Princess Tiara" και ήταν ένα "κρυμμένο μυστικό" για πολλά χρόνια. Μέχρι που έκανε την εμφάνισή της με αυτό η βασίλισσα Letizia στα 75α γενέθλια της βασίλισσας Μαργαρίτας της Δανίας το 2015.

Βασίλισσα Letizia | Η τιάρα που της έκανε δώρο ο Felipe και ο συμβολισμός της

Γιατί το κόσμημα αυτό είναι τόσο ξεχωριστό;

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τη συγκεκριμένη τιάρα που την κάνουν ξεχωριστή. Αποτελείται από περισσότερα από 450 διαμάντια και 10 μαργαριτάρια από την Αυστραλία. Κάθε πολύτιμη πέτρα λάμπει με τη χάρη και μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στη βασιλική οικογένεια.

Το σχέδιό της είναι εντυπωσιακό και μεγαλοπρεπές. Το κεντρικό μέρος της "Princess Tiara" είναι αφαιρούμενο και μπορεί να αξιοποιηθεί ως καρφίτσα. Το σχήμα της καρφίτσας μοιάζει με ένα fleur-de-lis (κρίνο) που είναι το έμβλημα των Βουρβόνων και έχει φορεθεί από τη βασίλισσα Letizia σε πολλές περιστάσεις μέσα στα χρόνια.

Επίσης, δεν έχει δοθεί καμία σαφής πληροφορία για το κόστος της τιάρας αλλά υπολογίζεται ότι θα μπορούσε να φτάνει παραπάνω από τα 50 εκατοντάδες δολάρια. Μια τιμή που δείχνει την σημαντικότητα και τη μοναδικότητά της.

Εικάζεται μάλιστα ότι, επειδή η βασίλισσα Letizia δεν την έχει φορέσει ως τιάρα τα τελευταία χρόνια, ότι τη φυλάει για τις κόρες της. Είναι μία κίνηση που ενώνει το παρών με την παράδοση και την κληρονομιά του Στέμματος.

Διαβάστε Επίσης