Πριγκίπισσα Άννα | Αντιμετωπίζει απώλεια μνήμης μετά το ατύχημα

Στο νοσοκομείο παραμένει η πριγκίπισσα Άννα μετά το ατύχημα που είχε.

Η πριγκίπισσα Άννα είναι από τα πιο σκληρά εργαζόμενα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Μόνο το 2023 έδωσε το παρών σε 457 διαφορετικές εκδηλώσεις. Για αυτό και η απουσία της από την υποδοχή της του αυτοκρατορικού ζευγαριού της Ιαπωνίας ήταν αισθητή. Η αδερφή του βασιλιά Καρόλου παραμένει στο νοσοκομείο έπειτα από το ατύχημα που είχε την περασμένη Κυριακή. 

Η πριγκίπισσα Άννα αντιμετωπίζει απώλεια μνήμης

Για μικροτραυματισμούς και διάσειση έκανε λόγο η επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χώρα στο σπίτι της Gatcombe Park. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς συνέβη δεν έγιναν γνωστές αλλά φρόντισαν να καθησυχάσουν τον βρετανικό λαό για την κατάσταση της υγείας της. Λίγα 24ωρα αργότερα η The Telegraph ανέφερε ότι η πριγκίπισσα Άννα αντιμετωπίζει μια προσωρινή απώλεια μνήμης. 

Το ατύχημα φέρεται να σχετίζεται με ένα από τα άλογά της. "Τα τραύματά της είναι σταθερά και είναι πιθανή συνέπεια από το κεφάλι ή τα πόδια ενός αλόγου" ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες. 

Η αγάπη της για τα άλογα

Η πριγκίπισσα Άννα είναι έμπειρη ιππέας και μάλιστα ήταν στους Ολυμπιακούς του 1976 ως μέλος της ιππικής ομάδας του Ηνωμένου Βασιλείου. Η τελευταία της επίσημη εμφάνιση πάνω σε άλογο ήταν στο φετινό Trooping the Colour ενώ έδωσε το παρών και στο Royal Ascot την περασμένη εβδομάδα.

Μετά το ατύχημά της η πριγκίπισσα χρειάστηκε να αναβάλει κάποιες από τις επίσημες υποχρεώσεις της που είχαν αυξηθεί αρκετά μέσα στο 2024 λόγω της διάγνωσης του καρκίνου του βασιλιά Καρόλου και της Kate Middleton. Φαίνεται πως ένα ακόμη μέλος της οικογένειας θα χρειαστεί να κάνει ένα βήμα πίσω από τα καθήκοντά του. Κάτι που είδαμε να κάνει για λίγο και ο πρίγκιπας William θέλοντας να στηρίξει την οικογένειά του και τη σύζυγό του μετά τη σοβαρή επέμβαση που έκανε στα μέσα Ιανουαρίου. 

Ο βασιλιάς Κάρολος και ο μεγάλος του γιος έχουν επιστρέψει στις υποχρεώσεις τους ωστόσο ο 75χρονος μονάρχης συνεχίζει να ακολουθεί θεραπεία. Για τον λόγο αυτό και σε κάποιες περιστάσεις τον εκπροσωπούσε η πριγκίπισσα Άννα.