Αυτοκράτειρα Masako | Συνάντησε τη βασίλισσα Καμίλα φορώντας μάσκα

Η αυτοκράτειρα Masako της Ιαπωνίας έκανε επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η βασίλισσα Καμίλα και ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχτηκαν την Τρίτη το αυτοκρατορικό ζευγάρι της Ιαπωνίας που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Βρετανοί royals καλωσόρισαν τους επισκέπτες τους με μία βόλτα με άμαξα που τους οδήγησε στο παλάτι του Buckingham. Κατά τη διαδρομή είδαμε την αυτοκράτειρα Masako να κάθεται δίπλα στη βασίλισσα φορώντας μάσκα προστασίας.

Ο λόγος που η αυτοκράτειρα Masako φόρεσε μάσκα

Μετά την τελετή υποδοχής και την παρέλαση με τα άλογα έφτασαν στο παλάτι για το επίσημο γεύμα. Εκεί η αυτοκράτειρα Masako έβγαλε τη μάσκα της και μοίρασε χαμόγελα σε όλους τους παρευρισκόμενους ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πρίγκιπας William. Το αξεσουάρ της σχολιάστηκε έντονα αλλά φαίνεται πως υπάρχει εξήγηση για την επιλογή του. Ο λόγος είναι πρακτικός: η 60χρονη αυτοκράτειρα είναι αλλεργική στα άλογα. 

Αυτοκράτειρα Masako | Συνάντησε τη βασίλισσα Καμίλα φορώντας μάσκα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει να διαχειριστεί μια αντίστοιχη περίσταση. Ο 6χρονος πρίγκιπας Louis είχε μία ξεκαρδιστική αντίδραση για τη μυρωδιά τους η οποία απαθανατίστηκε με τον ίδιο να κρατά τη μύτη του κατά την διαδρομή με την άμαξα στο Trooping the Colour του 2023. 

Η κοινή χρωματική επιλογή στα σύνολα 

Για την επίσκεψή της η αυτοκράτειρα Masako προτίμησε ένα μονοχρωματικό σύνολο. Ολοκλήρωσε το λευκό σύνολό της με ένα ασορτί καπέλο, γόβες και διαμαντένια σκουλαρίκια. Total white επέλεξε και η βασίλισσα Καμίλα δια χειρός Anne Valentine. 

Βασίλισσα Καμίλα, αυτοκράτειρα Masako και πρίγκιπας William

Η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου συνδύασε το φόρεμά της με ασορτί τσάντα, γόβες Eliot Zed και καπέλο. Πρόκειται για το ίδιο Philip Treacy που είχε φορέσει στο πρώτο Garden Party που πραγματοποιήθηκε για φέτος στο παλάτι του  Buckingham τον περασμένο Μάιο. 

Η βασίλισσα Καμίλα εναρμονίστηκε χρωματικά με την καλεσμένη της και δεν είναι η πρώτη φορά που την βλέπουμε να το κάνει σε επίσημη συνάντηση. Η τελευταία φορά που συνέβη ήταν στην D-Day όπου έκανε την ίδια χρωματική επιλογή με την Brigitte Macron - η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας επέλεξε λευκό ταγέρ και στην πρόσφατη συνάντησή της με την βασίλισσα Ράνια.

Να σημειώσουμε ότι από την επίσημη επίσκεψη του αυτοκράτορα Naruhito και της συζύγου του έλειπε η πριγκίπισσα Άννα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα. 

Διαβάστε Επίσης