Βασίλισσα Καμίλα | Η ιστορία πίσω από την καρφίτσα που επέλεξε στην εμφάνισή της στη Σκωτία

Η Καμίλα συνόδευσε τον σύζυγό της, βασιλιά Κάρολο, στην καθιερωμένη Holyrood Week.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο ήλιος έλαμπε πάνω από το παλάτι του Holyroodhouse στη Σκωτία, όταν ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα πραγματοποίησαν την καθιερωμένη τους επίσκεψη στη γείτονο – για εκείνους – χώρα. 

Η βασίλισσα Καμίλα έδωσε το παρών, αφού πρώτα είχε διοργανώσει μια δεξίωση για να γιορτάσει τη σκωτσέζικη λογοτεχνία, υποδεχόμενη συγγραφείς όπως ο Val McDermid, ο Sir Ian Rankin και ο Sir Alexander McCall Smith. Η βασίλισσα φόρεσε ένα light blue φόρεμα με παλτό από έναν από τους αγαπημένους της σχεδιαστές - η Fiona Clare έχει ντύσει στο παρελθόν την Αυτού Μεγαλειότητα στο Royal Ascot και στο Trooping the Colour. Δίπλα στη βασίλισσα Καμίλα ήταν η δούκισσα του Εδιμβούργου, η οποία φορούσε ένα ασορτί μπλε φόρεμα Roland Mouret, αξεσουάρ με καπέλο της Jane Taylor, τα σχέδια της οποίας αγαπά πολύ και η πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Βασίλισσα Καμίλα | Η ιστορία πίσω από την καρφίτσα που επέλεξε στην εμφάνισή της στη Σκωτία

Το αξεσουάρ, όμως, που έκλεψε την παράσταση δεν ήταν άλλο από την καρφίτσα που επέλεξε για να ολοκληρώσει την εμφάνισή της, η οποία μάλιστα φέρει τη δική τη ιστορία που συνδέεται με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Η εκλιπούσα μονάρχης ήταν πάντα ευδιάθετη καθώς ταξίδευε κάθε χρόνο βόρεια των συνόρων για να γιορτάσει τον πολιτισμό, την κληρονομιά και το φιλανθρωπικό έργο της Σκωτίας. Η βασίλισσα Καμίλα επέλεξε να φορέσει την καρφίτσα με το διαμαντένιο γαϊδουράγκαθο για το φετινό πάρτι στον κήπο, κάνοντας το ντεμπούτο της με αυτό το συμβολικό σκωτσέζικο κομμάτι. Το γαϊδουράγκαθο έχει πολιτογραφηθεί ως το εθνικό έμβλημα της Σκωτίας από τότε που ο συγγραφέας Sir Walter Scott το επέλεξε ως σιγίλιο για την επίσκεψη του βασιλιά Γεωργίου IV στη χώρα το 1882.

Η καρφίτσα με το διαμαντένιο γαϊδουράγκαθο της βασίλισσας Καμίλα δεν αντιπροσωπεύει μόνο την ιστορία της Σκωτίας, αλλά έχει και πιο προσωπική ιστορία, καθώς έχει περάσει από γενιές βασιλικών γυναικών. Η καρφίτσα ήταν αγαπημένη της βασίλισσας Mary, γιαγιάς της βασίλισσας Ελισάβετ και συζύγου του βασιλιά Γεωργίου Ε. Σύμφωνα με το Royal Watcher, το κομμάτι σχεδιάστηκε από τους κοσμηματοπώλες Edward & Sons και δόθηκε στη βασίλισσα Mary το 1927.