Μετά από ενδελεχή μελέτη και προσηλωμένο διάβασμα, η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου πήρε το πρώτο της πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η 22χρονη, η οποία θα γίνει η πρώτη βασίλισσα της χώρας μετά την άνοδό της στο θρόνο, συμμετείχε μαζί με τους γονείς της, τον βασιλιά Φίλιππο και τη βασίλισσα Mathilde, στην τελετή αποφοίτησης του ιστορικού πανεπιστημιακού Ιδρύματος, η οποία διεξάγεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στα λατινικά.
Καθισμένη κάτω από τις θολωτές οροφές του Sheldonian Theatre, που σχεδίασε ο Sir Chrstopher Wren κατά τη διάρκεια της θητείας του ως καθηγητής Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο, η βελγική βασιλική οικογένεια παρακολούθησε την πριγκίπισσα Elisabeth να σηκώνεται όρθια μαζί με τους συμφοιτητές της στην Ιστορία και την Πολιτική και να παραλαμβάνει το πτυχίο της από την αντιπρύτανη Irene Tracey και τον Junior Proctor. Σύμφωνα με την παράδοση, η πριγκίπισσα είπε τη φράση Do Fidem, που σημαίνει "ορκίζομαι" - έναν όρκο να τιμά και να διατηρεί τις αξίες του Πανεπιστημίου.

Παρά την αρκετή απόσταση που η απόφαση της πριγκίπισσας Elisabeth του Βελγίου να σπουδάσει εκτός χώρας δημιούργησε, το Παλάτι έχει μιλήσει με αγάπη για τη θητεία της πριγκίπισσας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου πήρε το όνομα Elisabeth de Saxe-Coburg, κατά τη διάρκεια της επίσημης εγγραφής το 2021. Εκπρόσωπος των βασιλικών δήλωσε ότι η Elisabeth είχε σχεδόν ερωτευτεί τη χώρα κατά τη διάρκεια των τριών ετών σπουδών της, λέγοντας στην Oxford Mail: "Η πριγκίπισσα λάτρεψε τις σπουδές της στην Οξφόρδη και πέρασε υπέροχα στο Lincoln College", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τις φωτογραφίες από την ορκωμοσία της να μαρτυρούν τον ενθουσιασμό της για την αποφοίτησή της, αλλά και την περηφάνια των γονιών της πιστεύεται ότι οι σπουδές της σε Ιστορία κα Πολιτική θα τη βοηθήσουν στις υποχρεώσεις της ως μελλοντικό εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας του Βελγίου.