Πριγκίπισσα Ελισάβετ | Η κομψή εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας του Βελγίου

Ποια είναι η 22χρονη που ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη γυναίκα μονάρχης στην ιστορία του Βελγίου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στις 6 Ιουνίου ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος ο 2ος, έκλεισε τα 90 του χρόνια και το Παλάτι εξέδωσε μία σειρά από πορτραίτα με αφορμή τα γενέθλια. Σ' αυτά τα πορτραίτα, ο πρώην μονάρχης των Βέλγων ποζάρει με τον νυν βασιλιά, τον γιο του Φίλιππο, για χάρη του οποίου παραιτήθηκε από τον θρόνο του το 2013, αλλά και την εγγονή του, πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου, η οποία είναι και διάδοχος. Η 22χρονη πριγκίπισσα, που κατέχει και τον τίτλο της δούκισσας του Brabant, είναι η πρώτη γυναίκα που θα ανέβει στον βελγικό θρόνο με σειρά διαδοχής αφού μέχρι και λίγο πριν από τη γέννησή της, δικαίωμα στον θρόνο είχαν μόνο οι άρρενες της βασιλικής οικογένειας. 

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα της και ξεχωρίζει για την ευρυμάθεια της και τις υψηλού κύρους σπουδές που έχει στο βιογραφικό της. Μιλάει 4 γλώσσες- Ολλανδικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Γερμανικά, αποφοίτησε από φημισμένο UWC Atlantic College στην Ουαλία, στο οποίο έχουν παρακολουθήσει μαθήματα τόσο η πριγκίπισσα Leonor της Ισπανίας όσο και η πριγκίπισσα Αlexia της Ολλανδίας, και επέστρεψε στη χώρα της όπου εκπαιδεύτηκε για έναν χρόνο στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία του Βελγίου, αποχωρώντας με τον βαθμό της υπολοχαγού. 

Μετά τη στρατιωτική εκπαίδευση, απαραίτητη για τα μέλη της βελγικής βασιλικής οικογένειας, συνέχισε με σπουδές στην "Ιστορία και Πολιτική" στο Lincoln College της Οξφόρδης, ενώ τον Μάιο το Παλάτι ανακοίνωσε ότι η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Harvard όπου θα κάνει μεταπτυχιακό στη δημόσια πολιτική. 

Η πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης του Βελγίου, έχει αναφέρει ως πρότυπο της τη βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου, για την οποία με αφορμή τον θάνατό της τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε γράψει "υπήρξε πρότυπο και πηγή έμπνευσης για όλους μας, νέους και μεγαλύτερους". 

Στο επίσημο πορτραίτο για τα 90α γενέθλια του παππού της, η μέλλουσα μονάρχης των Βέλγων, απέδειξε και το καλό της γούστο στο στιλ: εμφανίστηκε μ' ένα κομψό κοστούμι σε royal blue απόχρωση, πάνω από το σακάκι του οποίου έχει περάσει μία σατέν ζώνη που τονίζει τη μέση της και αναδείκνυε τη λυγερή σιλουέτα της. Το κοστούμι της προέρχεται από τη συλλογή του προσιτού βρετανικού brand Jigsaw, ενώ τα σκουλαρίκια της που μιμούνται το σχήμα του γιασεμιού ανήκουν στο brand Carolina Herrera και τα δανείστηκε από τη μητέρα της βασίλισσα Ματθίλδη.