Σε αποκαλύψεις για τις διατροφικές συνήθειες της μητέρας του, βασίλισσας Καμίλα, και του πατριού του, βασιλιά Καρόλου προχώρησε ο Tom Parker Bowles, ο οποίος ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο Cooking and the Crown: Royal Recipes from Queen Victoria to King Charles III. Λίγο πριν την κυκλοφορία του, μοιράστηκε κάποια αποσπάσματα με άρθρο του στη The Daily Mail, που δίνουν μία σαφή εικόνα για την καθημερινή διατροφή του βασιλικού ζεύγους της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα με τον Parker Bowles, η Καμίλα και ο Κάρολος τρώνε "απλό, υγιεινό και εποχιακό φαγητό". Τα γεύματά τους, όπως διευκρινίζει, επιμελείται ο σεφ του παλατιού, Mark Flanagan, ο οποίος ταξιδεύει μαζί τους στις διάφορες κατοικίες τους. Ο συγγραφέας περιγράφει τον Κάρολο ως έναν "αληθινό ήρωα του φαγητού" που "κάνει πράξη αυτό που πρεσβεύει" - ειδικά όταν πρόκειται για τη βιωσιμότητα των τροφίμων. Τα ντουλάπια της κουζίνας του είναι συνήθως γεμάτα με "εποχιακά αγαθά από τα βασιλικά κτήματα", όπως "κυνήγι, μοσχάρι και αρνί", καθώς και φρούτα και λαχανικά όπως "μπιζέλια, φράουλες, σμέουρα και σέσκουλα"."Δεν υπάρχει σπατάλη στο τραπέζι του Καρόλου", προσθέτει.
Επίσης, αποκαλύπτει ότι ο βασιλιάς συχνά παραλείπει το μεσημεριανό του γεύμα για χάρη ενός χαλαρού απογευματινού τσαγιού, μία βασιλική παράδοση που ο Κάρολος λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του και τηρεί. Το απογευματινό τσάι συνοδεύεται συνήθως από "μακαρόν, scones, βάφλες, μπισκότα, πτι φουρ, πραλίνες, ψωμάκια Τσέλσι και Σόρτμπρεντ, μαζί με bridge rolls, crumpets, αυγά ποσέ σε τοστ, γαρίδες σε γλάστρες και σάντουιτς με κοτόπουλο, καπνιστό σολομό, ζαμπόν και μουστάρδα".
Όσο για τη μητέρα του, βασίλισσα Καμίλα, ο Parker Bowles αποκαλύπτει ότι συνήθως "τρώει ένα πολύ ελαφρύ γεύμα όπως ένα μπολ κοτόσουπα ή κάποιο πιάτο με καπνιστό σολομό". Για το βραδινό τους, ο Κάρολος και η Καμίλα συνήθως επιλέγουν να φάνε κάτι "χαλαρό" που απέχει πολύ από την "επίσημη μεγαλοπρέπεια" και το πλούσιο μενού που χαρακτηρίζει τα επίσημα δείπνα του Παλατιού.