Ο Tom Parker Bowles μίλησε για τη μαγειρική της μητέρας του, βασίλισσας Καμίλα, και τα γεύματα που έτρωγαν στο σπίτι όταν εκείνος μεγάλωνε. Περιγράφοντας την ως "καλή, βασική μαγείρισσα", είπε στην Indipendent ότι τελειοποίησε την ομελέτα αργής μαγειρικής και το ψητό κοτόπουλο - αλλά απέφυγε κάθε μπαχαρικό και κάρυ. Ποτέ δεν ακολούθησε συνταγή, βασίστηκε σε "πολύ, πολύ απλό φαγητό", ενώ έφτιαχνε γεύματα για εκείνον και την αδελφή του, Laura στο σπίτι τους κοντά στο Chippenham στο Wiltshire.
Το νέο βιβλίο του Tom Parker Bowles
Το τελευταίο του βιβλίο μαγειρικής, Cooking and the Crown, παρακολουθεί την ιστορία του φαγητού στη βασιλική οικογένεια -από τα μεγάλα συμπόσια της βασίλισσας Βικτωρίας μέχρι την πιο προσεγμένη προσέγγιση που υιοθετούν οι σύγχρονοι μονάρχες.
Περιλαμβάνονται οι καλύτερες συνταγές της μητέρας του. Ανάμεσα σε αυτές και ο απλός οδηγός της για τον χυλό και τον ζωμό κοτόπουλου, καθώς και μερικά από τα αγαπημένα πιάτα του βασιλιά.
Αναπολώντας ένα ευτυχισμένο σπίτι που βασιζόταν σε τοπικά και εποχιακά τρόφιμα μέχρι την άφιξη των Sainsbury's το 1980, που τον οδήγησαν στα πατατάκια Monster Munch και τη σάλτσα σοκολάτας Ice Magic, εξηγεί πώς η μητέρα του προτιμούσε πάντα το απλό αγγλικό φαγητό.
Η βασίλισσα Καμίλα ως μαγείρισσα
"Ήταν καλή μαγείρισσα", είπε για την βασίλισσα Καμίλα. "Μια καλή, βασική μαγείρισσα. Ψητό κοτόπουλο, σαλάτες και ομελέτα -όλα αυτά τα πολύ αγγλικά πράγματα".
"Δεν είχαμε καθόλου μπαχαρικά στην ανατροφή μας. Δεν είχαμε κάρυ. Το μόνο μπαχαρικό στο σπίτι μπορεί να ήταν ένα μικροσκοπικό παλιό σκονισμένο κουτί με σκόνη κάρυ για κάποιο αηδιαστικό κοτόπουλο στέψης περιστασιακά και ένα μπουκάλι παλιό Tabasco για ένα Bloody Mary. Αυτό ήταν το μοναδικό μπαχαρικό".
Παρά το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας, ο 49χρονος σεφ λέει ότι το βιβλίο είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί τις βασιλικές του διασυνδέσεις στην καριέρα του.