Ο βασιλιάς Felipe και η βασίλισσα Letizia πρόκειται να ξεκινήσουν μια νέα περιπέτεια μαζί. Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανιάς έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει κρατικό ταξίδι στην Ιταλία πριν από τα Χριστούγεννα, με στάσεις στη μαγευτική Ρώμη και τη ζωντανή Νάπολη.
Το ταξίδι αυτό θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου και ανακοινώθηκε και επίσημα από το ισπανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Πρόκειται για το τρίτο επίσημο ταξίδι του βασιλικού ζευγαριού μέσα στο 2024. Προηγουμένως, είχαν περιοδεύσει στις Κάτω Χώρες τον Απρίλιο και είχαν επιχειρήσει μια επίσκεψη στην Ιορδανία που δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς ο βασιλιάς Felipe έπρεπε να πάει μόνος του λόγω της αστάθειας στην περιοχή.
Η Ιταλία δεν είναι απλώς μια απόδραση, αλλά μια μεγάλη ευκαιρία να ενισχυθούν οι βαθιές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Ιταλίας και της Ισπανίας, οι οποίες είναι ιστορικές, πολιτιστικές και ανθρώπινες. Είναι κι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κλείσει η χρονιά τους.
Ο βασιλιάς Felipe θα τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο της Νάπολη
Το δρομολόγιο θα ξεκινήσει από τη Ρώμη και, αν και δεν έχει αποκαλυφθεί κάθε λεπτομέρεια για το τι θα κάνουν, γνωρίζουμε ήδη ότι θα καταλήξει στη Νάπολη. Κατά την παραμονή τους στη Νάπολη, ο βασιλιάς Felipe θα τιμηθεί με τιμητικό διδακτορικό τίτλο στον εορτασμό της 800ης επετείου του Πανεπιστημίου της Νάπολη Federico II. Παρών στην τελετή θα είναι και ο πρόεδρος της Ιταλίας, Sergio Mattarella.
Αυτό το ταξίδι είναι άλλωστε μια απάντηση στην πρόσκληση του Sergio Mattarella προς το βασιλικό ζεύγος τον Νοέμβριο του 2021 να επισκεφθεί επίσημα την Ιταλία. Υπάρχει λοιπόν ήδη προσμονή γύρω από αυτή την επίσκεψη.