Οι γυναίκες της βρετανικής Βουλής τάσσονται στο πλευρό της Meghan Markle

Η επιστολή των γυναικών της βρετανικής Βουλής, στην οποία μιλούν για τα προσβλητικά δημοσιεύματα που αφορούν την δούκισσα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πριν μερικές εβδομάδες, η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εναντίον βρετανικής εφημερίδας σχετικά με το bullying που δέχεται η πρώτη από μερίδα των βρετανικών ΜΜΕ. O Ηarry μάλιστα παραδέχτηκε πως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι βρετανικές ταμπλόιντ τη σύζυγό του τού θυμίζει τον τρόπο που προσέγγιζαν τη μητέρα του, Diana.

Η Meghan μίλησε για τα προσβλητικά σχόλια που δέχεται από τον βρετανικό Τύπο και στο ντοκιμαντέρ Meghan & Harry: An African Journey, που προβλήθηκε πρόσφατα στην τηλεόραση. "Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα ήταν εύκολο, αλλά σκέφτηκα ότι θα ήταν δίκαιο και αυτό είναι το μέρος με το οποίο είναι πραγματικά δύσκολο να συμφιλιωθούμε", είπε. 

Η ειλικρίνεια της δούκισσας έκανε πολλούς να σταθούν στο πλευρό της και να της συμπαρασταθούν. Ανάμεσά τους ήταν και 70 γυναίκες πολιτικοί της Μεγάλης Βρετανίας. Η βουλευτής Ηοlly Lynch συνέταξε και έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή, την οποία υπέγραψαν 71 γυναίκες συνάδελφοί της στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ακολουθεί η επιστολή των γυναικών της βρετανικής Βουλής προς τη δούκισσα:

"Αγαπητή Κυρία,

Ως γυναίκες - βουλευτές από όλες τις πολιτικές τάσεις θα θέλαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς εσάς παίρνοντας θέση εναντίον των συχνά προσβλητικής και παραπλανητικής φύσεως άρθρων, που δημοσιεύονται σε έναν αριθμό των εθνικών μας εφημερίδων και αφορούν εσάς, τον χαρακτήρα σας και την οικογένειά σας.

Σε κάποιες περιπτώσεις τα άρθρα και οι τίτλοι αποτελούν μια εισβολή στην ιδιωτική σας ζωή και διαδίδουν συκοφαντίες για τον χαρακτήρα σας χωρίς καλή πρόθεση, όπως μπορούμε να αντιληφθούμε.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμα περισσότερο σε ό,τι αφορά το ζήτημα καταδικάζουμε αυτά που μπορούν να περιγραφούν μόνο ως απαρχαιωμένα, αποικιακά υπονοούμενα, σε μερικά από αυτά τα άρθρα. Ως γυναίκες βουλευτές από όλα τα κόμματα στεκόμαστε στο πλευρό σας λέγοντας πως αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει χωρίς αμφισβήτηση.

Αν και είμαστε γυναίκες στο δημόσιο βίο με έναν διαφορετικό τρόπο από τον δικό σας, μοιραζόμαστε την κατανόηση της κακοποίησης και του εκφοβισμού, που χρησιμοποιείται στις μέρες μας τόσο συχνά ως μέσον δυσφήμισης των γυναικών με δημόσιο αξίωμα για να συνεχίσουν με το πολύ σημαντικό έργο (που επιτελούν).

Έχοντας αυτό κατά νου αναμένουμε από τα εθνικά μέσα ενημέρωσης να έχουν την εντιμότητα να γνωρίζουν πότε ένα δημοσίευμα είναι προς το εθνικό συμφέρον και πότε επιδιώκει να ασκήσει αθέμιτη κριτική σε μία γυναίκα, χωρίς κάποιο προφανή λόγο.

Έχετε τις διαβεβαιώσεις ότι είμαστε στο πλευρό σας αλληλέγγυες σε αυτό. Θα χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να διασφαλίσουμε ότι ο Τύπος μας δέχεται το δικαίωμά σας στην ιδιωτική ζωή και δείχνει σεβασμό και ότι τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην αλήθεια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ