Η θαρραλέα δήλωση της Meghan Markle είναι σημαντική για κάθε γυναίκα

Πώς η παραδοχή είναι η αρχή ενός κοινού αγώνα.

Στη συνέντευξή της με τον δημοσιογράφο Tom Bradby, με αφορμή ένα νέο ντοκιμαντέρ, η Meghan Markle μοιράστηκε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως νέα μητέρα και σύζυγος του πρίγκιπα Harry. 

"Κάθε γυναίκα νιώθει περισσότερο ευάλωτη κυρίως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Και μετά έχεις ένα νεογέννητο, που για μία γυναίκα είναι δύσκολο. Οπότε έρχεται να προστεθεί στους ρόλους που έχεις, να προσπαθείς να είσαι μητέρα αλλά και νέα σύζυγος. Οπότε, ευχαριστώ που ρωτάτε αν είμαι καλά, γιατί δεν με έχουν ρωτήσει και τόσοι πολλοί αλλά υπάρχει αυτή η πραγματικότητα στα παρασκήνια" εξομολογήθηκε η Δούκισσα του Sussex στη συνέντευξή της στο ITV. 

Όταν ο Bradby ρώτησε τη Meghan αν δεν ήταν καλά και αν αντιμετώπιζε δυσκολίες, η ίδια απάντησε "ναι".

Τη δήλωση της Meghan Markle μοιράστηκε η Alexandria Ocasio-Cortez στο Twitter, η οποία έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο των μίντια και των πολιτικών αντιπάλων της. Η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι που ζουν μια προνομιακή ζωή δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες, απέχει μακράν από την πραγματικότητα. "Μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας: Κάθε άνθρωπος παλεύει στη ζωή. Ο αγώνας δεν κάνει διακρίσεις με βάση το φύλο, τη φυλή, την εξουσία, την ομορφιά ή τα χρήματα. Οι προσδοκίες που θέτετε στον εαυτό σας και που θέτουν οι άλλοι για εσάς για το πώς πρέπει να ενεργήσετε και να ζήσετε τη ζωή σας, δημιουργούν ένα τεράστιο βάρος" γράφει η Avery Blank σε άρθρο της στο Forbes. 

Κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις. Πολλοί άνθρωποι, ανεξάρτητα από την πρόκληση που αντιμετωπίζουν, εξακολουθούν να μην λαμβάνουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους. Η θαρραλέα παραδοχή της Meghan Markle είναι σημαντική για κάθε γυναίκα εκεί έξω. Με αφορμή τον ερχομό του δεύτερου παιδιού της, η Natalie Portman αναφέρθηκε ξανά στις δυσκολίες της μητρότητας, τονίζοντας ότι η τέλεια εικόνα της στις δημόσιες εμφανίσεις είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των ειδικών.

Στο παρελθόν, η ηθοποιός αντιπαρέβαλε την ταλαιπωρημένη εικόνα μιας γυναίκας που έχει μόλις γεννήσει (τη δικής της) με την σχεδόν παραμυθένια εικόνα της Catherine Middleton, η οποία είχε εμφανιστεί μερικές ώρες μετά τη γέννηση του παιδιού της, με άψογο μακιγιάζ και φορώντας τακούνια. Η κριτική της Portman είχε δημιουργήσει τότε ένα κύμα αντιδράσεων με πολλούς να την κατηγορούν για #momshaming και για προσωπική επίθεση στην Kate. Και, ναι, ήταν παράλογη. Το ζητούμενο δεν είναι η κριτική σε μία άλλη γυναίκα, αλλά η παραδοχή και η κατανόηση. Άλλωστε και η Δούκισσα του Cambridge έχει κληθεί να ακολουθήσει το αυστηρό πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας, το ίδιο που επιφορτίζει τη Meghan Markle με τη διαμόρφωση μιας αψεγάδιαστης εικόνας. Μόνο που η ίδια παραδέχεται ότι τίποτα δεν είναι εύκολο.

Η σημασία της παραδοχής

Η βασιλική οικογένεια έχει απαιτήσεις από τη Δούκισσα του Sussex. Η κοινωνία έχει επίσης, απαιτήσεις. Τα μίντια το ίδιο. Το πιο πιθανό είναι να έχει και η ίδια από τον εαυτό της. Οι προσδοκίες είναι ιδανικά που κατέχουν οι άνθρωποι στην αναζήτηση της τελειότητας. Οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες μπορεί να είναι επιβλαβείς, είναι όμως η πραγματικότητα. Κανείς δεν θέλει να νιώθει ανεπαρκής ή να αισθάνεται ότι απέτυχε. Αλλά πολλοί άνθρωποι νιώθουν έτσι. Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να ανταποκριθούν σε κάθε είδους προσδοκίες, είτε προέρχονται από την οικογένειά τους είτε από συναδέλφους τους. 

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τα συναισθήματά σας και να παραδέχεστε στον εαυτό σας ότι οι δυσκολίες υπάρχουν. Αλλά σε κάθε αγώνα δεν είστε μόνες σας. "Σας ευχαριστώ που με ρωτάτε αν είμαι εντάξει" είπε η Meghan Markle στον Bradby. Τίποτα δεν είναι δεδομένο για κανέναν και το γεγονός ότι η Markle επέλεξε να το συζητήσει δίνει το βήμα και σε πολλές ακόμα γυναίκες εκεί έξω. Μια πολλά υποσχόμενη φιγούρα όπως η Δούκισσα του Sussex μπορεί να βιώνει δυσκολίες σαν νέα μητέρα και σύζυγος, να νιώθει πίεση με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις και να βρίσκετε συνεχώς στο μάτι του κυκλώνα. Ο πρίγκιπας Harry άφησε να εννοηθεί ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται (σ.σ. αναφερόμενος στην αδικοχαμένη πριγκίπισσα Diana).

Μόνο που πλέον, υπάρχουν όλα τα μέσα για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και αυτά να έχουν αντίκτυπο σε εξίσου δυναμικές και επιτυχημένες γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη. Δεν είναι τυχαίο ότι η πιο νεαρή σε ηλικία γυναίκα στο Κοινοβούλιο στηρίζει τη Meghan Markle. Σε μία αφοπλιστική συνέντευξη στο Harper's Bazaar Νοεμβρίου, η Νάνσι Πελόζι αναφέρεται στις κατηγορίες που έχει δεχθεί κατά καιρούς για την εμφάνισή της ενώ περιγράφει επίσης πώς κατά τη διάρκεια ενός συμβουλίου της ζητήθηκε να σταθεί όρθια όσο οι υπόλοιποι άντρες γερουσιαστές ήταν καθιστοί. Ο αγώνας είναι κοινός και μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη αν είμαστε όλες μαζί ενωμένες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ