Ο φωτογράφος Terry O’Neill έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών

Από τους Beatles και τους Rolling Stones μέχρι τον Elton John και τον David Bowie, ο O'Neil ήταν πίσω από τις πιο θρυλικές φωτογραφίες των celebrities.

Ο φωτογράφος Terry O’Neill, που αποτύπωσε τα ταραχώδη '60s μέσα από τον φακό του, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο του Iconic Images

"Με μεγάλη λύπη, το Iconic Images ανακοινώνει τον θάνατο του Terry O'Neill, CBE" είπε η εταιρεία. O O'Neill πέθανε στο σπίτι του στο Λονδίνο μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Γεννημένος στο Δυτικό Λονδίνο το 1938, ο O'Neill ήταν ένας επίδοξος τζαζ ντράμερ όταν βρήκε τον δρόμο προς τη φωτογραφία. Μία από τις πρώτες του δουλειές ήταν στο tabloid Daily Sketch, όπου λόγω της ηλικίας και του ιστορικού του ως μουσικός, του ανατέθηκε να φωτογραφήσει μερικά πολύ πρώιμα πορτρέτα των Beatles.

Ο φωτογράφος Terry O’Neill έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών
Ο Ringo Starr ως Churchill στο Λονδίνο γύρω στο 1965.
52173003
Ο Mick Jagger ετοιμάζεται στο στούντιο του BBC, πριν από την τηελοπτική του εμφάνιση το 1963.

Λίγο αργότερα, ο O'Neill κλήθηκε να φωτογραφήσει τους Rolling Stones και σύντομα εξελίχθηκε σε κορυφαίο χρονογράφο των "swinging Sixties" και των δεκαετιών που ακολούθησαν. Ο O'Neil φωτογράφησε προσωπικότητες όπως η Audrey Hepburn, η Elizabeth Taylor, ο Frank Sinatra και ο Michael Caine, αλλά και μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως η βασίλισσα Ελισάβετ. Ο φωτογράφος κατάφερε μάλιστα να την κάνει να χαμογελάσει, λέγοντάς της ένα αστείο για τις ιπποδρομίες.

105206069
Ο Keith Richards στο Λονδίνο το 1964.
52172928
Η Faye Dunaway ξεκουράζεται στην πισίνα του σπιτιού της μετά τη βράβευσή της το 1977.

Μία από τις θρυλικές φωτογραφίες του O'Neil είναι αυτή της ηθοποιού - και τότε συντρόφου του - Faye Dunaway την επόμενη μέρα της βράβευσής της με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου από την Ακαδημία. Ο O'Neil ήταν επίσης ένας από τους go-to photographers του David Bowie (αυτός τράβηξε τη θρυλική Jumping Dog φωτογραφία).

Dodger Stadium, Los Angeles, 1975
Ο Elton John στο Dodger Stadium στο Los Angeles το 1975.

Αγαπημένο πρόσωπο του Terry O'Neil ήταν και ο Elton Jonh, τον οποίο φωτογράφησε κατά τη διάρκεια των θρυλικών του εμφανίσεων στο Dodger Stadium τον Οκτώβριο του 1975, ενώ πρόσφατα φωτογράφισε τον καλλιτέχνη για το πορτρέτο που κοσμεί το εξώφυλλο της βιογραφίας του με τίτλο Me.

Κεντρική φωτογραφία: Terry & Faye