12 γυναίκες ηθοποιοί που έγιναν film directors στο Hollywood

Από την Angelina Jolie μέχρι την Greta Gerwig.

Όλο και περισσότερες γυναίκες ηθοποιοί του Hollywood δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην σκηνοθεσία. Σε μία εποχή που η ισότητα των δύο φύλων συνεχίζει να μην αποτελεί τον κανόνα στη βιομηχανία του θεάματος, οι γυναίκες τολμούν να διεκδικήσουν τη θέση που τους ανήκει. 

Από την Angelina Jolie και την Drew Barrymore μέχρι την Greta Gerwig και την Olivia Wild, δείτε 12 γυναίκες ηθοποιούς που έγιναν film directors.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Angelina Jolie: Το 2011 σκηνοθέτησε την ταινία In the Land of Blood and Honey, και ακολούθησαν οι ταινίες Unbroken (2014), By the Sea (2015) και First They Killed My Father (2017). 

Greta Gerwig: Η ταινία Lady Bird (2017) κέρδισε την προσοχή της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου καθώς προτάθηκε για 5 βραβεία Όσκαρ - δύο εκ των οποίων αφορούσαν τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία. Το 2008 σκηνοθέτησε μαζί με τον Joe Swanberg το Nights and Weekends.

Drew Barrymore: Το Whip It, το 2009, είναι η πρώτη από τις πολλές ταινίες που έχει σκηνοθετήσει η Barrymore. 

Angela Bassett: Μαζί με κάποια από τα επεισόδια του American Horror Story, η Bassett την ταινία Whitney Houston: A Tragic Love (2015).

Kristen Stewart: Η πρώτη της ταινία μικρού μήκος Come Swim, προβλήθηκε στις Κάννες. 

Jada Pinkett Smith: Η Pinkett Smith σκηνοθέτησε το 2008 την ταινία The Human Contract, με πρωταγωνιστές τους Idris Elba και Jason Clarke.

Olivia Wilde: Η Wilde έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία Booksmart. Το φιλμ εστιάζει σε δύο νεαρές φίλες που ξαφνικά μετανιώνουν επειδή δεν διασκέδασαν αρκετά στο λύκειο. Αποφασίζουν να ζήσουν σε μία τρελή νύχτα ό,τι έχουν χάσει. 

Natalie Portman: Το 2015 σκηνοθέτησε το φιλμ A Tale of Love and Darkness, το οποίο αφορούσε την ιδιαίτερη πατρίδα της το Ισραήλ. Το 2008 σκηνοθέτησε ένα μέρος της κινηματογραφικής ανθολογίας, New York, I Love You.

Julie Delpy: 2 Days in Paris, 2 Days in New York και Lolo είναι οι ταινίες που έχει σκηνοθετήσει. 

Jodie Foster: Ανάμεσα στις πολλές ταινίες που έχει σκηνοθετήσει η Foster, είναι και το Money Monster (2016), με πρωταγωνιστές τους George Clooney και Julia Roberts.

Brie Larson: Η Larson έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με το Unicorn Store, μαζί με τον Samuel L. Jackson. 

Amber Tamblyn: Η ηθοποιός και συγγραφέας Tamblyn σκηνοθέτησε το 2016 την ταινία Paint It Black με πρωταγωνίστρια την Alia Shawkat.