Η 2η σεζόν του Bridgerton ξεκινά και μαζί του αναβιώνουμε τη νέα "Season" της ελίτ. Τι ήταν όμως;

Στις 25 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει ο 2ος κύκλος του σίριαλ που μας μεταφέρει στον κόσμο της βρετανικής ελίτ. Τι ήταν όμως το "The Season" όπως χαρακτήριζαν την περίοδο των χορών, των debutantes και των αστραφτερών φορεμάτων;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με τον όρο "The Season" οριζόταν η περίοδος εκείνη του χρόνου που συνήθιζαν οι πλούσιες οικογένειες να βρίσκονται στην πόλη και να διοργανώνουν χορούς κι επίσημα δείπνα από έπαυλη σε έπαυλη. Μια παράδοση που είχε ξεκινήσει από τον 17ο και 18ο αιώνα και κορυφώθηκε τον 19ο αιώνα. Αυτού του είδους οι οικογένειες είχαν μεγάλα σπίτια και αγροκτήματα στην ύπαιθρο, όμως ζούσαν για κάποιους μήνες στο Λονδίνο, όπου διατηρούσαν επίσης επαύλεις. Το να εξασφαλίσει κανείς μια πρόσκληση στα πιο πολυτελή "σαλόνια" ισοδυναμούσε με υπέρτατη αναγνώριση.

Η περίοδος αυτή ξεκινούσε λίγο μετά τα Χριστούγεννα και έφτανε ως τα μέσα περίπου του καλοκαιριού. Η διαμονή των επιφανών οικογενειών στο Λονδίνο δεν αφορούσε βέβαια την εύρεση συζύγων, όπως βλέπουμε στο σίριαλ, ή απλώς τη διασκέδαση των πλούσιων. Ήταν μία παράλληλη κοινωνική δράση όσο ασκούσαν και τα πολιτικά τους καθήκοντα καθώς η περίοδος διεξαγωγής των χορών ταυτιζόταν με την περίοδο των εργασιών στη Βουλή.Όμως, το να "παρουσιάσει" κάθε οικογένεια τα παιδιά της που βρισκόντουσαν σε ηλικία γάμου, τις debutantes, ήταν σε κάθε περίπτωση ένα πολυαναμενόμενο κοινωνικό γεγονός.

Η 2η σεζόν του Bridgerton ξεκινά και μαζί του αναβιώνουμε τη νέα "Season" της ελίτ. Τι ήταν όμως;
Μάλιστα, παραδοσιακά οι κοπέλες σε ηλικία γάμου έπρεπε να παρουσιαστούν ενώπιον της Βασίλισσας στο Queen Charlotte’s Ball που είχε δημιουργηθεί το 1780. Η Βασίλισσα στεκόταν μάλιστα δίπλα σε μια τεράστια τούρτα, καθώς οι κοπέλες παρουσιαζόντουσαν μπροστά της ντυμένες στα λευκά.
Cake
Ωστόσο, θρυλείται πως ο Δούκας του Εδιμβούργου αποδοκίμαζε το έθιμο και δεν ήθελε να γίνεται στο Buckingham. Έτσι, το 1958 η Βασίλισσα έδωσε τέλος στη σύνδεση της μοναρχίας με το έθιμο. Μάλιστα, λέγεται πως η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα το σιχαινόταν και η ίδια και φέρεται να είχε πει πως "μπαίνει κάθε τυχάρπαστη μέσα", ενώ κάποτε έμπαιναν μόνο οι επίλεκτες.