"Στηρίζοντας τη γυναικεία ενδυνάμωση και την ισότιμη εργασία στηρίζουμε την Ελλάδα"

Μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες, η METRO ΑΕΒΕ, έχει μετατρέψει τις δράσεις για τη γυναικεία ενδυνάμωση σε μέρος της εταιρικής κουλτούρας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η γυναικεία παρουσία είναι διαχρονικά ισχυρή στον κλάδο του Retail. Μάλιστα, τα ποσοστά απασχόλησης των γυναικών στην πρώτη γραμμή αγγίζουν -και κάποιες φορές ξεπερνούν- το 50% του ανθρώπινου δυναμικού. Ο ρόλος δε των εργαζομένων πρώτης γραμμής, έχει πλέον αναγνωρισμένη την υψηλή αξία που προσφέρει στις επιχειρήσεις.

Στη METRO, οι γυναίκες αποτελούν το 65% του συνόλου των εργαζομένων και η εταιρεία, επενδύει σταθερά στην ισότητα και την αξιοκρατία μεταξύ γυναικών και ανδρών. Η παροχή ίσων ευκαιριών ανάπτυξης και ανέλιξης, χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία διαφοροποίηση στις οικονομικές αποδοχές, αποτελεί κομμάτι της κουλτούρας της εταιρείας και πυξίδα των καθημερινών αποφάσεων και ενεργειών.

Αγκαλιάζοντας την ισότητα! Ένα σεμινάριο από το Women On Top, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

Φέτος, οι εργαζόμενοι της METRO, άνδρες και γυναίκες, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με τίτλο "Αγκαλιάζοντας την Ισότητα" από τον κορυφαίο μη κερδοσκοπικό οργανισμό -σε θέματα επαγγελματικής ενδυνάμωσης των γυναικών και ισότητας στην αγορά εργασίας- Women On Top. Το υλικό είναι διαθέσιμο και ηλεκτρονικά μέσω των εσωτερικών πλατφορμών της εταιρείας, ώστε να έχουν όλοι και όλες πρόσβαση στο υλικό, από κάθε σημείο της Ελλάδας.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr